Jak připravit chřest na pánvi. Tato jarní pochoutka vás nadchne
Chřest stačí jen uvařit a pak servírovat s holandskou nebo jinou omáčkou. Pokud přemýšlíte, jak tuto lahůdkovou zeleninu ještě vylepšit, můžete ji vyzkoušet připravit na pánvi. Poradíme vám, jak postupovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit chřest na pánvi
Začátečníkům poradíme, jak postupovat.
- Pokud chřest připravujete poprvé, je dobré vědět, že ho musíte zbavit všech dřevnatých částí. Není to nic složitého. Spodní konce opláchnutého chřestu jednoduše odlomte, přesně podle videa.
- Na sporák si dejte vařit vodu, přidejte sůl a cukr, k tomu trochu citrónové šťávy. Chřest do vody vložíme a vaříme přibližně 3–5 minut. Chřest je možné při vaření svázat, v tom případě hlavičky vykukují nad hladinu - těm stačí kratší doba varu.
- Chřest po uvaření slijte a nechte pod pokličkou okapat.
- Mezitím už na pánvi rozpusťte máslo a dejte na ně chřest. Pozvolna ho opečte a lehce posypte kmínem. Příště můžete vyzkoušet zase jiné koření, třeba grilovací.
- Na talíři dejte na chřest ihned plátky sýra, aby se ještě rozpustily. Kdyby to nevyšlo, dejte talíř s chřestem na malý okamžik do mikrovlnné trouby, sýr se okamžitě rozpustí. Jedná se o jednoduchou alternativu tradiční holandské omáčky, která jinak právě k chřestu nerozlučně patří.
Následující videorecept vám předvede, jak při přípravě chřestu na pánvi postupovat. Jistě to s námi snadno zvládnete.
Máte ještě další tipy, jak chřest připravit? Budeme rádi, když nám je napíšete.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 21 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Slavné omáčky: Víte, že holandská omáčka ve skutečnosti pochází z Francie? Základem ale muselo být holandské máslo!
Komentáře