Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Potřebujete dochutit svůj oblíbený dezert sladkou vanilkou, ale nevíte, jak správně rozříznout vanilkový lusk, abyste z něj získali co nejvíce vanilky? Není to žádná věda. Jednoduchý návod vám ukážeme ve videu a zvládne ho i začátečník.
Vanilkový lusk (neboli vanilková tobolka) má hnědou až černou barvu, je velmi tenký, většinou zakroucený a dorůstá do délky 10–20 cm. Původem pochází z Mexika a získává se z rodu orchidejí druhu Vanilla. Vanilkový lusk se svou kvalitou, vůní a chutí určitě nedá srovnávat s kupovaným vanilkovým cukrem. Pokud chcete svůj dezert provonět pravou vůní vanilky, máme pro vás jednoduchý tip, jak správně vanilkový lusk rozříznout a získat z něj pravou vanilku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak rozříznout vanilkový lusk?
Ukážeme vám jednoduchý návod, jak správně rozříznout vanilkový lusk. Budeme potřebovat prkýnko a ostrý nůž.
- Vanilkový lusk si položte na prkýnko.
- Ostrým nožem podélně rozřízněte.
- Tupou stranou nože opatrně vyškrábněte dužinu se semínky.
A máte hotovo. Takto připravenou vanilku můžete použít na jakýkoliv oblíbený dezert, sladkou pochutinu nebo třeba do kynutých koláčků.
Do komentáře nám dejte vědět, jak se vám povedlo vanilkový lusk rozříznout a jaký vanilkový dezert je váš neoblíbenější.
Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Pravá vanilka je při sladkém pečení a vaření nenahraditelná. Poradíme, jak pracovat s luskem, mletou vanilkou i extraktem
Komentáře