Jak uvařit špagety carbonara? Jak na to, aby byly dokonale krémové a chutné
Špagety Carbonara jsou chutný, sytý a velmi jednoduchý pokrm, na který je třeba pouze několik základních surovin. Do klasických italských špaget nesmíme zapomenout italskou panchettu i parmezán.
Špagety carbonara jsou velmi jednoduchý a lahodný pokrm, hotový doslova během několika minut. Setkat se můžeme také s receptem na špagety ala carbonara, ve kterém je pro zjemnění přidaná smetana, ta se ovšem v tradičním italském receptu nepoužívá.
Tipy a triky pro vás
Všechny tipy a triky
Carbonara podle italského receptu
Na tento recept potřebujeme špagety, 200 g italské pancetty (případně lze nahradit anglickou slaninou), 3 vejce, 1 stroužek česneku, olivový olej a také parmezán.
- Nejprve si přivedeme vodu k varu a uvaříme špagety "al dente". Vodu ze špaget necedíme úplně všechnu, ponecháme je mírně namočené.
- Na pánev přidáme pár kapek olivového oleje, nakrájenou pancettu a stroužek česneku v celku, který rozmáčkneme nožem, aby se uvolnilo aroma. Jakmile bude pancetta opražená, je čas přidat uvařené špagety a vše promíchat.
- Nyní si v misce rozkvedláme vejce s parmezánem, osolíme, opepříme a přilijeme trochu vody z uvařených špaget, ta zajistí (díky škrobu), že budou výsledné špagety vizuálně lesklejší.
- Pánev odstavíme z plamene, do špaget vlijeme směs vajec a všechno promícháme, aby směs dokonale obalila všechny špagety. Nyní zbývá jen špagety ozdobit parmezánem a podávat.
Carbonara si můžete připravit také podle tohoto názorného videonávodu. Napište nám do komentářů, jak se vám tradiční italské jídlo povedlo. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 2 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 5 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Slavné těstoviny carbonara jsou úžasně jemné a krémové díky omáčce ze žloutků. Ty se ovšem musejí přidat v pravou chvíli
Komentáře