Mangold nám zajistí přísun výborné zeleniny až do prvních mrazíků. Jak se jí mangold
Listová zelenina mangold je nenáročná na pěstování a největší výhodou je, že se na rozdíl od špenátu může sklízet postupně po celou vegetační dobu. Mangold je zelenina, která se na zahradě vyplatí.
Mangold můžeme pěstovat v několika kultivarech, listový nebo s mohutnějšími řapíky, mnohdy barevnými. Postupným odlamováním listů si zajistíme přísun výborné zeleniny až do prvních mrazíků. Další velkou výhodou je, že obsahuje nižší množství kyseliny šťavelové než špenát.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se jí mangold
Zužitkujeme nadzemní části rostlin:
- Mladé lístky využijeme syrové do salátů nebo pomazánek.
- Listy zpracujeme stejně jako listový špenát. Můžeme je vařit, dusit, zapékat.
- Řapíky listů využijeme podobně jako chřest. Blanšírované podáváme s omáčkou, strouhankou a máslem, zapékáme se sýrem apod.
Mangold je určitě zelenina, která nám na záhonu udělá velkou službu a obohatí jídelníček po celé léto.
Jako inspiraci nabízíme videorecept na chutný slaný koláč s lososem a mangoldem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Marcipán i falešný marcipán uplatníme při pečení dortů, zákusků, cukroví. Můžeme si vybrat z několika druhů
Komentáře