Jak skladovat bylinky v lednici, aby nám vydržely co nejdéle svěží a čerstvé
Když si koupíme nebo dostaneme svazek bylin a nestihneme je hned všechny spotřebovat, chceme je co nejdéle uchovat čerstvé a svěží. Jak toho ale dosáhnout?
Z bylinek odstraníme všechny zaschlé a poškozené listy a ořízneme spodní část, jemně opláchneme vlažnou vodou od nečistot a zároveň tím i bylinky osvěžíme. Osušíme a zlehka zarolujeme do papírové utěrky. Tu vložíme do igelitového sáčku a v něm do lednice. Bylinky nám vydrží týden jako čerstvé.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Druhou možností je bylinky v celém svazku postavit do sklenice či nádoby do které nalijeme trochu vody tak, aby nebyly ponořené listy. Nádobu poté uzavřeme víčkem nebo překryjeme igelitovým sáčkem a také vložíme do lednice.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Uchovávání v lednici není však vhodné pro bazalku, protože ta je citlivá na chlad. Proto bazalku pouze očistíme, svazek postavíme do nádobky s trochou vody a necháme v pokojové teplotě.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbenou bazalku můžeme snadno pěstovat za oknem i na zahrádce. V těchto receptech najde ideální uplatnění
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře