Jak udělat domácí tvaroh. Oblíbené recepty nám poradí s jeho přípravou v domácích podmínkách
Tvaroh je výbornou surovinou do kuchyně. Je velmi výživný a chutný. Používáme ho naslano i nasladko. Hodí se do pomazánek a využijeme ho na přípravu moučníků a různých dezertů. Dá se z něho udělat domácí sýr.
Když nám zkysne kvalitní mléko, můžeme si z něj připravit domácí tvaroh. Zkyslé mléko nalijeme do hrnce a mírně zahříváme. Mléko se mezitím vysráží a my ho poté nalijeme do jiného hrnce přes cedník, na cedník položíme šátek z plátna a mléko přes něj necháme překapat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat domácí tvaroh
Přes cedník do hrnce odteče a odkape syrovátka, kterou také spotřebujeme. Můžeme ji vypít nebo použít jako přídavek do koupele. Na plátěném šátku zůstane odkapaný tvaroh. Z jednoho litru mléka získáme asi 10 dkg domácího tvarohu. Pokud nemáme zkyslé mléko a přece bychom si rádi tvaroh připravili, tak přidáme do mléka citronovou šťávu a necháme jeden den při pokojové teplotě odstát. Mléko rychle zkysne, především při teplém letním počasí. Tvaroh, pokud ho nespotřebujeme jiným způsobem, lze využít na výrobu domácího sýru.
Pro tvaroh najdeme mnoho různých způsobů uplatnění. Můžeme z něj připravovat chutné pomazánky nebo sladké krémy, přidáváme ho do moučníků a hodí se na tvarohové knedlíčky s ovocem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na vláčnou tvarohovou bábovku? Díky triku „3x10“ bude krásně nadýchaná a perfektně ji vyklopíme z formy
Jak udělat domácí sýr z tvarohu. Osvědčené recepty našich babiček nám poradí
Nepečený cheesecake: Vláčný tvarohový dezert s domácím karamelem a ovocným přelivem se rozplývá na jazyku a chutná fantasticky
Komentáře