Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryby by měly být stálicí v jídelníčku každého z nás, obsahují důležité omega-3 mastné kyseliny a také bílkoviny podstatné pro naše tělo. Makrela je mořská ryba, která je navíc téměř bez kostí a šupin, proto je velmi oblíbená.

Makrela má šťavnaté maso s delikátní jednoduchou chutí. Výhodou je také snadné odstranění kostí. Mimo jiné je makrela cenově dostupná a obsahuje velké množství bílkovin a tuků, díky tomu je vhodná na gril, kde nehrozí vysušení.

Využití makrely v kuchyni

Jíst ryby se doporučuje alespoň 2x týdně a to nejlépe v čerstvém stavu. Přesto si můžeme dopřát i rybu z konzervy, nebo uzenou. Jejich nutriční hodnota zůstává stejná. 

K letnímu období rozhodně patří také grilování různých pochutin. Pojďte si připravit jednu z nich a tou je makrela s bylinkovo-česnekovou marinádou.

Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více