

Domácí uzená makrela
Suroviny
- 4 makrely
- Nálev:
- 2,5 l vody
- 20 dkg soli
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- 4 kuličky jalovce
Postup přípravy receptu
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hodiny (plus mínus) na 60°C.
Poznámka od kuchařky
Já vím,že je to recept, který si nemůže udělat každý,ale blíží se
léto a někomu se to může hodit. Jsou výborné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí uzená makrela
-
To mi táák naladilo,to musí být dobrota,kdysi jsem uzené makrely milovala,ale teď když se koupí,tak je maso jako bláto,no není nad to si udělat svoje
Udírnu máme,tak ještě sehnat ty makrely
-
Tentokrát jsme udili kapra
..přidala jsem fotky.
-
No, tak ty musí být parádní!!! Mňam! Dala bych si!!!
-
Doma uzeneé makrely jsou výborné, taky tu mám recept. Udíme jich víc, ze zbytků pak děláme fantastický salát z knihy J. Štěpničky
http://www.toprecepty.cz/recept/23853-salat-z-uzen...
-
Luxus
-
Určitě je to pochoutka
, líbí se mi, jak pěkně jsou vyuzené
, dozlatova, nemám ráda maso ani ryby, které jsou téměř černé. Ještě bych do nálevu přidala česnek
+1