Jak rychle zchladit vývar? Ve studené vodě, na ledu i na sněhu, v chladném sklepě nebo v ledničce
Vývar musíme rychle zchladit, jestliže ho chceme uchovat do zásoby. Pomalé chladnutí může v létě způsobit zkysnutí polévky nebo částečnou ztrátu jeho chuti. Pokud vývar necháme chladnout příliš dlouho, není vhodné ho pak dále uchovávat nebo mrazit.
Mohlo by vás zajímat
Vývar můžeme zchladit několika způsoby
Rozhodujeme se podle toho, jestli je léto nebo zima.
- Hrnec s vývarem postavíme do větší nádoby se studenou vodou, kterou několikrát dolijeme, aby byla stále chladná.
- Hrnec s polévkou obsypeme ledem (pokud vlastníme výrobník ledu) nebo pokud máme zásoby ledu v mrazničce.
- V zimě postavíme zakrytý hrnec jednoduše do sněhu a několikrát k němu sníh přihrneme.
- V létě necháme vývar chladnout ve sklepě, v komoře nebo v koupelně na dlaždičkách.
- Částečně vystydlý masový vývar můžeme uložit do ledničky, kde ho necháme přes noc.
Nejlepší a nejsilnější polévky jsou z hovězího masa a z kuřecího masa. Víte, jak uvařit kuřecí vývar? Pomůže vám naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Komentáře