Jak používat celé koření k dochucování jídel? Máme několik jednoduchých možností
Koření dodává našim pokrmům tu správnou chuť, bez koření by jídlo bylo mdlé a nezajímavé. Jenže umět dobře ochutit, to není jen tak. Učíme se to zkušenostmi a s přibývajícími lety. Umět jídla správně okořenit, to je doslova umění.
S mletým nebo drceným kořením je to snazší, stačí ho do připravovaného pokrmu trochu přidat a zamíchat - pokrm rychle získá vytouženou chuť. Náročnější je ale použití větších kousků koření - celý černý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, skořice a mnohé další druhy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak používat celé koření
Koření v celku potřebuje na předání chuti pokrmu více času, proto vaření nesmíme uspěchat. Máme několik možností, jak postupovat.
- Celé koření jednoduše necháme během vaření v hrnci a každý strávník si je odloží z talíře sám. Pokud se jedná o guláš, bude druhý den chutnat ještě lépe, ale když vaříme zrovna omáčku nebo krémovou polévku, nemůžeme ji rozmixovat.
- Koření lze do jídla přidat v malém látkovém obalu a po dovaření vyjmout. Tento postup využijeme např. u rajské omáčky.
- Často používanou možností je dát koření do jednoduchého obalu z gázoviny, z hotového jídla ho opět vyjmeme.
- Skvělou a pohodlnou variantou je vložit koření do oblíbeného vajíčka na čaj. Nejlepší je mít doma rovnou dvě - jedno na čaj, druhé na koření do omáček.
- Nechcete používat sáček ani čajové vajíčko? Nevadí, omáčku můžete po uvaření přecedit - chuť zůstane výborná, ale koření již bude odstraněno.
- A rada na závěr: Pokud vám celé koření v jídle vadí, dejte přednost mletému nebo drcenému koření.
Celé koření používáme při vaření nejoblíbenějších omáček naší kuchyně. Vyzkoušejte třeba svíčkovou podle následujícího videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře