Jak připravit jemný cuketový moučník. Zdravá a chutná variace na letní buchty a koláče nás potěší
Cuketa je kultivar tykve obecné, který vznikl šlechtěním v Itálii. I nezkušení zahradníci mají obvykle velkou úrodu. A protože má všestranné využití, můžeme si ji dopřávat v různé podobě a ve větším množství - klidně i nasladko.
Většinou cukety připravujeme naslano - vaříme je, dusíme, smažíme či grilujeme. Avšak můžeme z nich upéct i jemnou buchtu či koláč. Použitím cukety do moučníku získáme zákusek, ve kterém je schována i velká porce zeleniny - díky tomu upečená dobrota obsahuje vitamíny, vlákninu a řadu minerálních látek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Moučníky z cukety
K přípravě moučníků využijeme i přerostlé plody cukety, které pečlivě očistíme (případně jim odstraníme slupky), zbavíme je semen a nastrouháme. Použitím cukety dosáhneme jemné a nadýchané podoby těsta.
Cuketové koláče
Do cuketových koláčů se budou hodit různé druhy sezónního ovoce. K chuťově neutrální cuketě je lze lehce kombinovat - ať už se jedná o jahody, třešně, rybíz či meruňky, výsledek bude pokaždé luxusní. Koláč dochutíme drobenkou a výborný zákusek máme za chvilku hotový.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 5 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 14 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Přečtěte si Zobrazit více
Zelenina během grilování získá na atraktivitě. Jak ji grilovat, abychom si vždy pochutnali
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Retro okénko: Oplatky s náplní Svěženky, Dukla či Kávěnky se daly koupit za 1,50 Kčs a dělaly se v různých příchutích
Komentáře