Plody muchovníku vzhledem i chutí připomínají borůvky. Podobné je i využití, plody se hodí do moučníků a ke konzervaci
Plody muchovníku sklízíme v první polovině léta. Chutí a vzhledem připomínají borůvky nebo černý rybíz, zřejmě i díky tomu si získaly popularitu. Muchovník se na zahradách velmi snadno pěstuje a je úrodný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak sklízet plody muchovníku
Plody sklízíme trháním (např. do menšího kyblíku), které je sice pracnější, ale na rozdíl od lesních borůvek u muchovníku můžeme alespoň pohodlně stát. Někdy se může hodit i žebřík, abychom dlouhé větve, které rostou vysoko vzhůru, nemuseli zbytečně ohýbat.
Jak zpracovat plody muchovníku
Muchovník patří mezi méně známé druhy drobného ovoce, které se snadno pěstují a na zahradě se vyplatí. Keře nejsou příliš náročné na prostor a působí dekorativně - ať už v době květu brzy na jaře, později při sklizni, i na podzim, když se barví listí.
O tom, jak připravit oblíbené koláče a bublaniny, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře