Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Máte chuť na pečené kuře, ale nechcete strávit jeho přípravou celé dopoledne? Pak je tu jedno řešení - remoska. Skvělý oběd do hodiny a půl na stole, využito minimum nádobí, stejně tak elektrické energie.
V posledních letech se remoska opět navrací do českých kuchyní. Díky ovládání jediným tlačítkem je vhodná i pro začátečníky. Proč si tedy nezkusit připravit kuře, které už nikdy nebudete chtít péct jinak.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct kuře v remosce
Nehledejte za tím žádné složitosti. Pečení kuřete v remosce je jednoduché, rychlé a efektivní.
- Nejprve si připravíme maso. Celé kuře či stehna omyjeme a osušíme. Pozor na velikost, pokud by se nám celé kuře do remosky nevešlo, můžeme jej naporcovat.
- Následně jej prosolíme a okořeníme podle vlastních preferencí.
- Kuře vložíme do remosky, lehce podlijeme vodou a přidáme několik plátků másla.
- Remosku zakryjeme víkem a zapneme. Hotovo. Za přibližně 1,5 hodiny můžeme servírovat šťavnaté kuře s křupavou kůrčičkou. Doba pečení však záleží na velikosti kuřete či počtu stehen - stehna pečeme zhruba 1 hodinu. Upečené maso snadno poznáme - lze je lehce oddělit od kosti.
- Tip 1: Pokud se vám nechce trávit čas přípravou přílohy, můžete pod kuře na dno remosky naskládat oloupané a nakrájené brambory. A nemusí zůstat u samotných brambor, vyzkoušejte různé kombinace, např. brambory, mrkev, cibuli a bylinky.
- Tip 2: Skvělé jsou také špízy pečené dohromady s bramborami, kdy připravené jídlo již není nutné podlévat, zelenina spolu s masem pustí dostatek šťávy.
Jak předejít připékání k víku remosky
Může se stát, že se začne připravovaný pokrm svrchu připékat. Pravděpodobně je to tím, že je remoska příliš naplněna a jídlo dosahuje blízkosti pečícího víka. V tomto případě je dobré mít po ruce alobal a obsah remosky zakrýt. Pozor, stejně jako připravovaný pokrm, ani alobal se nesmí dotýkat pečícího víka.
Mohlo by vás zajímat
Multifunkčnost remosky
Díky své velikosti, nízké spotřebě elektrické energie a široké škále využití je remoska nenahraditelný pomocník nejen v domácnostech, ale také na dovolených. O jejím využití se můžete přesvědčit v dalších receptech:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Alobal je dobrý pomocník na občasnou přípravu pokrmů. Hodí se hlavně na výletech a při grilování
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu
Naporcovat syrové kuře s námi zvládne každý začátečník. Stačí k tomu ostrý nůž a prkénko, dobrým pomocníkem jsou nůžky na drůbež
Komentáře
1. 9. 2023 13:10
21. 8. 2023 19:45