Kynuté knedlíky s rebarborou potřebují dobře osladit. S tvarohem chutnají fantasticky
Na zahradě vše bujně roste a z malých listů rebarbory jsou najednou velké. To je ta pravá chvíle silné řapíky začít sklízet a postupně zpracovat na něco dobrého. Kromě výborné sladkokyselé marmelády a řady lahodných moučníků si nenechte ujít kynuté knedlíky plněné rebarborou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rebarboru do knedlíků
Těsto na kynuté knedlíky
Na kynuté knedlíky potřebujeme kvásek z droždí, mouku, vejce, mléko a špetku soli. Vypracujeme nelepivé těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Poté z těsta tvoříme placičky, na jejichž střed klademe rebarborovou náplň. Knedlíky dobře uzavřeme, položíme spojem dolů a necháme ještě chvíli kynout.
Jak uvařit kynuté knedlíky
Postup vaření klasických kynutých knedlíků nejspíš dobře znáte:
- Vaříme je buď v páře nebo vroucí vodě.
- Ve vodě je vaříme nejprve zakryté pokličkou 5 minut, poté je odkryjeme a ještě dovaříme po dobu 3–5 minut (podle velikosti knedlíků).
- Ihned po uvaření knedlíky propíchneme vidličkou, aby se nesrazily (tzn. těsto by ztuhlo).
Tip: Kynutých knedlíků můžete uvařit více a část jich zmrazit pro pozdější využití. Příště je stačí ohřát a máte chutné jídlo během chvilky na stole.
Jak podávat kynuté knedlíky
Hotové knedlíky podáváme nejčastěji s nastrouhaným tvrdým tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozehřátým máslem. Dochutit knedlíky můžete také zakysanou smetanou či šlehačkou. Podívejte se i na další možnosti:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře