Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Reveň neboli rebarbora má oblíbenou lehce kyselou chuť a dokonale doplňuje sladké moučníky i slané pokrmy. Milujete jarní dobroty s rebarborou tak jako my? Jistě vás tedy zajímá, jak tuto zeleninu jednoduše oloupat.

Rebarbora je chutná jarní zelenina, která se skvěle hodí na přípravu marmelády, kompotů, dezertů i letních limonád, chutney, sirupů nebo salátů. Před tepelnou úpravou je nutné ji oloupat. Pojďme se podívat, jak na to:

  1. Řapíky pečlivě omyjeme a odkrojíme čepele listů.
  2. Malým nožíkem odlupujeme postupně tenkou slupku tahem k sobě.
  3. Odkrojíme dřevnaté konce a můžeme se pustit do přípravy pokrmu.

Jedlá či jedovatá rostlina?

Reveň rebarbora má jedlé pouze řapíky listů a to od dubna do června, kdy je její sezóna. Rostlina má obecně vysoký obsah kyseliny šťavelové a čepele listů mají této kyseliny pro naše tělo až extrémní množství. Pokud však zůstanete u doporučených řapíků, můžete si celé jaro užívat dobroty z rebarbory a sytit se potřebnými vitaminy a minerály, které rostlina také obsahuje. Co si dnes dát třeba rebarborový koláč?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky