Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

plněné košíčky s jogurtem
Zdroj: Toprecepty, Merylas

Den dětí je skvělou příležitostí připravit dětem překvapení. A nemusí být náročné na přichystání. Inspirujte se tipy na svěží a výborné nepečené pohoštění.

Nepečené pohoštění na Den dětí

Děti rády mlsají a často je to ovoce a různé varianty z něj. Můžete vytvořit nejen špízy, ale i zajímavě vykrojené tvary a poskládané obrázky. Představte si třeba meloun, který bude vykrojený do tvaru otevřené žraločí tlamy. Místo očí kuličky vína a v tlamě nejrůznější druhy ovoce (kromě kostek vydlabaného melounu i víno, maliny, pokrájené mango, kiwi). Děti je pak mohou z tlamy nabírat napichovátky. Skvělou variantou je třeba marshmallow z poloviny namočené v čokoládě a obalené barevnou posypkou. To vše napíchnuté na špejli.

Burizonové hrudky

Upatlané děti, šťastné děti. Pokud tohle platí pro ty vaše, připravte jim některou z burizonových dobrot. Využívají se bílé burizony, které v tmavé čokoládě nebo karamelu vypadají velmi efektně. Můžete vyzkoušet karamelkový recept, možností je ale i tato čokoládová varianta. Dají se z nich připravit hrudky,  které vložíte do malých papírových košíčků. Také je zkuste nalít na plech a nakrájet na kvádříky. Podobně může fungovat místo burizonů i popkorn. Dezert pak bude mít ještě efektnější podobu.

Čokoládové barevné střípky

Máte doma ořechy různého druhu, čokoládu na vaření, kousky bílé čokolády (nemusí být), lentilky a hrozinky? Výborně. Takže můžete pro děti připravit čokoládové střepy. Jak na to? Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce nechte rozpustit čokoládu a pak ji nalijte na pečicí papír. Pokud budete moci sem tam kápnout i trochu rozehřáté bílé čokolády, kterou špejlí opatrně prolnete s tmavou čokoládou, vzniknou zajímavé obrazce. Na tuto směs nasypte to, co máte doma: lentilky, kousky ořechů, hrozinky. Nechte vychladnout, a pak nalámejte na střepy.

Dětská oslava

Dětská párty si zaslouží pohoštění šité těm nejmenším přímo na míru! Jistotou, která nezklame, jsou minisendviče z toastového chleba zbaveného kůrky. Uvnitř může být krůtí šunka a lučina, nebo třeba…

Mražené pohoštění

Bez zmrzlé dobroty to na Den dětí nejde. Můžete jim připravit banánovo-jahodovou mraženou tyčku s čokoládou. Banány oloupejte. Pokud jsou konce nevzhledné, tak je dejte pryč. Nakrájejte banán zhruba na 4 stejně velké kousky. Na nanukovou tyčku nebo špejli navlékněte jahodu, a pak dva kousky banánu. Dejte vše do velké misky a tu vložte na hodinu do mrazničky.

Do vyšší skleničky dejte bílý nebo ovocný jogurt a zmražené banány v něm obalte. Znovu vraťte zmrazit do mrazničky. Rozpusťte čokoládu třeba v horké lázni. Vyndejte z mrazáku zmražené tyčky, poslední část banánu namočte do čokolády a můžete tuto část ještě obalit v barevných posypkách. Mělo by to ztuhnout hned. V mrazáku ale vydrží až týden.

Trochu jiný recept na banánové nanuky s jahodami najdete tady.

Zdroje informací:
bbcgoodfood.com
tasteofhome.com

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Quinoa

Quinoa

Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi laskavcovitých. Má velkou nutriční hodnotu v… Číst více

Jáhly

Jáhly

Jáhly jsou loupaná zrna prosa, bezlepková potravinářská surovina. Hodí se na přípravu jáhelných kaší, zapečených jáhelníků, jáhelných škubánků nebo… Číst více

Jahody

Jahody

Jahody jsou velmi oblíbené ovoce. Kromě přimé konzumace mají velké využití v gastronomii. Líbí se nám jejich červená barva, mají příjemnou chuť a… Číst více

Ječné kroupy

Ječné kroupy

Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E,… Číst více

Kdoule

Kdoule

Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za syrova trpké a mohou způsobit žaludeční potíže,… Číst více

Kernotto, kernoto

Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a obroušením špaldových zrn. Jsou výborné chuti, vhodné… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více