Den dětí: Připravte capartům nepečené pohoštění. Výborné jsou banánové nanuky nebo čokoládové střepy
29. 5. 2022 Vaření
Den dětí je skvělou příležitostí připravit dětem překvapení. A nemusí být náročné na přichystání. Inspirujte se tipy na svěží a výborné nepečené pohoštění.
Nepečené pohoštění na Den dětí
Děti rády mlsají a často je to ovoce a různé varianty z něj. Můžete vytvořit nejen špízy, ale i zajímavě vykrojené tvary a poskládané obrázky. Představte si třeba meloun, který bude vykrojený do tvaru otevřené žraločí tlamy. Místo očí kuličky vína a v tlamě nejrůznější druhy ovoce (kromě kostek vydlabaného melounu i víno, maliny, pokrájené mango, kiwi). Děti je pak mohou z tlamy nabírat napichovátky. Skvělou variantou je třeba marshmallow z poloviny namočené v čokoládě a obalené barevnou posypkou. To vše napíchnuté na špejli.
Mohlo by vás zajímat
Burizonové hrudky
Upatlané děti, šťastné děti. Pokud tohle platí pro ty vaše, připravte jim některou z burizonových dobrot. Využívají se bílé burizony, které v tmavé čokoládě nebo karamelu vypadají velmi efektně. Můžete vyzkoušet karamelkový recept, možností je ale i tato čokoládová varianta. Dají se z nich připravit hrudky, které vložíte do malých papírových košíčků. Také je zkuste nalít na plech a nakrájet na kvádříky. Podobně může fungovat místo burizonů i popkorn. Dezert pak bude mít ještě efektnější podobu.
Čokoládové barevné střípky
Máte doma ořechy různého druhu, čokoládu na vaření, kousky bílé čokolády (nemusí být), lentilky a hrozinky? Výborně. Takže můžete pro děti připravit čokoládové střepy. Jak na to? Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce nechte rozpustit čokoládu a pak ji nalijte na pečicí papír. Pokud budete moci sem tam kápnout i trochu rozehřáté bílé čokolády, kterou špejlí opatrně prolnete s tmavou čokoládou, vzniknou zajímavé obrazce. Na tuto směs nasypte to, co máte doma: lentilky, kousky ořechů, hrozinky. Nechte vychladnout, a pak nalámejte na střepy.
Dětská párty si zaslouží pohoštění šité těm nejmenším přímo na míru! Jistotou, která nezklame, jsou minisendviče z toastového chleba zbaveného kůrky. Uvnitř může být krůtí šunka a lučina, nebo třeba…
Mražené pohoštění
Bez zmrzlé dobroty to na Den dětí nejde. Můžete jim připravit banánovo-jahodovou mraženou tyčku s čokoládou. Banány oloupejte. Pokud jsou konce nevzhledné, tak je dejte pryč. Nakrájejte banán zhruba na 4 stejně velké kousky. Na nanukovou tyčku nebo špejli navlékněte jahodu, a pak dva kousky banánu. Dejte vše do velké misky a tu vložte na hodinu do mrazničky.
Do vyšší skleničky dejte bílý nebo ovocný jogurt a zmražené banány v něm obalte. Znovu vraťte zmrazit do mrazničky. Rozpusťte čokoládu třeba v horké lázni. Vyndejte z mrazáku zmražené tyčky, poslední část banánu namočte do čokolády a můžete tuto část ještě obalit v barevných posypkách. Mělo by to ztuhnout hned. V mrazáku ale vydrží až týden.
Trochu jiný recept na banánové nanuky s jahodami najdete tady.
Zdroje informací:
bbcgoodfood.com
tasteofhome.com
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Velký přehled nejlepších těst na cukroví: Uděláte si linecké, kokosové nebo kávové?
První adventní neděle se blíží a mnoho z nás se… Číst více
Jak zahustit těsto na palačinky. Stačí použít osvědčený recept a palačinky se vždy povedou
Základem chutných palačinek je osvědčený recept, na který je spolehnutí. Pokud takový máme, držíme se ho a rádi se k němu vracíme. Můžeme využít… Číst více
Vánoční dárky pro ženy jsou někdy opravdovým oříškem. Máme pro vás tipy na originální dárky od srdce a přímo z vlastní kuchyně
Vánoce se blíží každým okamžikem a vám chybí dárky pro nejmilejší? Možná byste jim rádi dali něco krásného, originálního, lahodného nebo užitečného?… Číst více
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Také milujete žloutkové věnečky, španělskou pochoutku churros nebo řezy zvané mraky? Jsou vyrobené z tzv. odpalovaného těsta, z kterého mají některé… Číst více
Ječné kroupy
Ječné kroupy jsou vlastně celá ječná zrna, zbavená pouze obalových vrstev. Jsou velmi výživnou i zdravou potravinou, obsahují vitamíny skupiny B a E,… Číst více
Kernotto, kernoto
Kernoto jsou špaldové kroupy, vzhledem podobné klasickým kroupám ječným. Vznikají oloupáním a obroušením špaldových zrn. Jsou výborné chuti, vhodné… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany: Mají svěží chuť a v kombinaci s ovocem patří neodmyslitelně k létu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19