Vychytané Prostřeno s Láďou Hruškou: Takhle slavný moderátor dělá husokuře s hrnkovým petrželovým knedlíkem
29. 8. 2022 Vaření
Prostřeno odstartuje tento týden pěkně zostra. Jako první se ke sporáku postaví známý moderátor TV Prima Láďa Hruška. To všechny soutěžící na začátku docela zaskočí, přitom se však znají z natáčení. Samozřejmě nebude chybět ani pěkná Láďova vychytávka.
Z učitele moderátorem
Nechybělo málo a Láďa mohl učit vaše děti. Vystudoval totiž pedagogickou fakultu v Hradci Králové, obor učitelství biologie a chemie. Po několika letech za katedrou však zběhl k novinařině. Teď moderuje oblíbený hobby magazín Vychytávky Ládi Hrušky.
K vaření se dostal netypicky při své práci televizního reportéra ve zpravodajství. Jeho bizarní recepty budily od počátku mnoho reakcí. Ne všechny by si dal za rámeček. Jak dopadne, když má uvařit něco sám za sebe? Svoje menu složené ze špenátových minikarbošů, polévky z Ledového království, husokuřátka s petrželkovým knedlíkem a krtečka ve skleničce si vybral, protože mu podle ohlasů přijde vtipné, chutné a není až tak pracné.
Ostatně jednoduchost je značka mnoha jeho receptů nejen z Vychytávek. Láďa rád připravuje rychlá, zdravá a žravá jídla. Do této kategorie určitě spadají i jeho oblíbené karbanátky z krůtího masa a ovesných vloček. Ty však už mnozí znají, tak pro účely Prostřeno je ještě vytunil listovým špenátem. Jak se tohle vylepšení osvědčí? Nebyl by to Láďa Hruška, aby si i do Prostřeno nepřipravil nějakou vychytávku.
Baví vás loupání česneku? Pokud ne, osvojte si trik z videa.
Hlavní chod zaujme už svým jménem. Husokuřátko? Ne, nejde o žádný nový druh drůbeže, ale o kulinární úpravu, při níž Láďa pozdvihne obyčejné huře na skoro husu. Tak pokud milujete šťavnatou vypečenou husičku s křupavou kůrkou, vsaďte na tento recept. Ostatně kuře alá bažant je rovněž populární úprava. Zkrátka, z této až univerzální drůbeže vyčarujete ledacos. Dnes vás o tom přesvědčí Láďa Hruška.
Mohlo by vás zajímat
Husokuřátko z jednoho pekáčku s petrželovým knedlíkem
Budete potřebovat: 5 baby kuřátek, 2 hrušky, 1 černé pivo, 1 dcl vody, 1 balíček kysaného zelí (může být červené i bílé), sůl a kmín podle chuti.
Na petrželový knedlík: 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 rohlíky, 2 vejce, petržel, sůl, sádlo na vymazání hrníčků.
Jak na to? Kuřata pořádně omyjte, osušte a prokmínujte ze všech stran. Hrušky omyjte a rozčtvrťte a vložte do kuřat.
Do hlubokého hrnce nebo pekáče na dno rozprostřete balíček kysaného zelí. Zalijte ho černým pivem a cákněte tam trochu vody.
Kuře dejte do pekáče a vložte ho do trouby rozpálené na 180 °C. Pečte asi tři čtvrtě hodiny. Kuře každých 10 minut polévejte výpekem.
Než se kuře dopeče, připravte si petrželový knedlík. Rohlíky pokrájejte na malé kostičky. Petrželku nasekejte najemno. Vajíčko rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do mísy a přisypte k nim hrnek hrubé mouky a přilijte hrnek mléka, směs osolte a dobře promíchejte.
Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh. Do těsta přidejte nakrájené rohlíky a opatrně vmíchejte sníh a nasekanou petrželku.
Hrníčky si vymažte sádlem a do každého navrstvěte asi do tří čtvrtin obsahu těsto. Hrnky ponořte do hrnce s vodou (hladina by měla sahat po spodní část ucha). Vařte je asi 33 minut, poté hrnec odstavte, hrnky vyndejte a nechte chvíli odstát.
Knedlíky z hrnků vyklopte, nakrájejte na plátky a servírujte k husokuřeti.
Podívejte se na celé Láďovo menu v galerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
Ptáte se, jak se dá přispět k ochraně životního… Číst více
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Jaké vnitřnosti rozeznáváme a jak je zpracujeme [assetPageTips:1134] Dršťky nejen na polévku Dršťky jsou hovězí předžaludky (bachor, čepec, kniha)… Číst více
Vyplatí se investice do vakuovačky potravin, která by měla šetřit vaše peníze? Tohle jsme zjistili!
Pořád ještě váháte s nákupem vakuovačky, protože… Číst více
Vychutnejte si nápoj a myslete na životní prostředí. Držák na pití od Coca-Coly je papírový
Multipacky 4 a 6 plechovek držela až dosud… Číst více
Dršťky mají své příznivce, ale i odpůrce. Poradíme vám, jak je připravit a vykouzlit z této suroviny opravdovou lahůdku
Dršťky jsou nakrájené hovězí předžaludky (existují však i vepřové), které snadno koupíme v obchodě s potravinami či v řeznictví. Obsahují málo tuků a… Číst více
Lidl končí s levnými bedýnkami! Víme, co je nahradí a jak a kde ještě ušetříte až 70 % z ceny potravin
Obchodní řetězce se staví do čela zachování… Číst více
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích
Revoluci ve stravování se pokusí odstartovat ve… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na hrnkové knedlíky? Díky rychlé přípravě je můžete během chvilky servírovat
Vychytané Prostřeno s Láďou Hruškou: Takhle slavný moderátor dělá husokuře s hrnkovým petrželovým knedlíkem
Zapečené rolky z kotletky se zeleninou: Dokonale šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku skvěle doplňuje jemná smetanová omáčka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 30 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přečtěte si Zobrazit více
Jak urychlit a zefektivnit pletení housek? S naší vychytávkou bude rychle hotovo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky
Komentáře
29. 8. 2022 20:35