Pečené prasátko
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 137 kJ / 2 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,81 g |
Tuky | 192,50 g |
Vláknina | 38,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2012 16:11
topreceptydajte mi niekto recept na pecenie prasata v sobotu o tyzden ideme opekat prasa a teraz zistujem ze to je nie take lahke prasa ma vahu cca 30 kg pleaseeee ponahla to diky
26. 5. 2010 10:11
Mě jen pobavilo, jak tu někdo píše, že mu příjde kruté zabíjet tak malé selátka, že oni pečou až větší selátka. A to kruté není?
13. 4. 2010 09:58
ahojte, poradil by mi niekto?
Chcem ist piect male prasiatko cca 11kg, neviem ci ho mam zabalit do alobalu a opekat, alebo nezabalovat, ale ja ho oriezat nechcem. kto ma skusenosti a vedel by mi dat vzacnu radu????
Diky
Chcem ist piect male prasiatko cca 11kg, neviem ci ho mam zabalit do alobalu a opekat, alebo nezabalovat, ale ja ho oriezat nechcem. kto ma skusenosti a vedel by mi dat vzacnu radu????
Diky
20. 2. 2010 16:59
Selata griluje můj manžel již několik let na různé příležitosti, oslavy, svatby, narozeniny, a tak za ty roky máme mnoho poznatků.
Nic proti receptu či autorovi..., ale takto malé selátko péci zdá se mi přinejmenším podivné.
Prase se z hlavou péci nemá. Jedině pokud jste natolik zdatní a dokážete vydrátkovat či vysát mozeček z hlavy
Mozek teplem pracuje, maso jím zasmrádne a máte po takovéto lákavé pečínce
Hlava na seleti nemá jiný účel než jen dekorativní, mnohem více ji zhodníte, když si ovar z ní uvaříte
Fotečka je
Nic proti receptu či autorovi..., ale takto malé selátko péci zdá se mi přinejmenším podivné.
Prase se z hlavou péci nemá. Jedině pokud jste natolik zdatní a dokážete vydrátkovat či vysát mozeček z hlavy
Mozek teplem pracuje, maso jím zasmrádne a máte po takovéto lákavé pečínce
Hlava na seleti nemá jiný účel než jen dekorativní, mnohem více ji zhodníte, když si ovar z ní uvaříte
Fotečka je
20. 2. 2010 16:04
Tahle selátka jsou chuťově lepší, než ta velká, 25 - 30 kilová. Ale nejlepší jsou v Itálii, nebo ve Španělsku, tam pečou selátka která mají jen 4 - 6 kilo. To je úžasná dobrota. U nás se dají sehnat taky tak malá selata u farmářů, kteří chovají prasata, jsou to selátka, která jsou přespočetná, prasnice je nemůže uživit, nebo prostě nepřibírají. Ony by stejně uhynuly, protože by neměly individuální péči. Vřele doporučuju - selátko se vám vejde do trouby vcelku, nebo když ho dáte na gril - nic lepšího jste nejedli.
13. 1. 2010 12:24
tak tohle bych asi nejedla...chudak malinké prasátko....
5. 1. 2010 09:46
to je nějaké malé selátko na pečení ne? vždycky jsme grilovali už větší selata...příjde mi kruté zabíjet tak malinké
15. 12. 2009 18:31
To bych asi nejedla vidim v tom to selatko malinke
29. 7. 2009 18:10
robili sme podla tohto receptu,len namiesto tych drevenych palic sme pouzili kovový rost,ktorý sme z obidvoch strán podopreli taktiez kovovými tyčkami do tvaru Y a piekli sme to nad pahrebou,pritom sme to prasa otáčali,aby bolo pravidelne opečené
29. 7. 2009 17:00
Iba tak ma napadlo, že doma v mojej rúre niečo také neupečiem, že to chce špeciálne podmienky. Samozrejme, aj špeciálnu udalosť. Postupovali ste podľa horeuvedeného receptu? Chystáme sa na rodinnú akciu, kde by sme niečo také mohli odskúšať, preto sa pýtam, či to má nejaké úskalia, ako ste to zvládli. Tiktak zmizla, takže čo myslela tými drevenými palicami, mi nevysvetlí.
29. 7. 2009 16:45
sama nie,ale s pomocou rodinky
29. 7. 2009 16:05
ivako, veľmi pekná fotka. To si piekla sama?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 19 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 22 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Moanka uvařila před 12 minutami
Třešňový kompot
Mistrova uvařila před 41 minutami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
schierl uvařila před 3 hodinami
Mrkvová polévka
faluska uvařil před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí rolky plněné kuřecí fáší
tara23 uvařila před 3 hodinami
Vídeňské brambory
tara23 uvařila před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Astonka uvařila před 3 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
mrazule3 uvařila před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
KEJM uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Využití masa z domácích miniprasátek: Masa je málo, ale je kvalitní a chutné
Další recepty
Tématické fráze: grilované sele recept grilované prase prase na grilu recept pecene sele pečení prasete recept na grilované sele grilované prase recept sele na grilu recept pečené sele recept sele na gril recept jak upect prase pečené selátko grilovane sele recept na marinádu na pečené sele recept na grilované prase prase na gril recept pečené sele cena jak se peče prase recepty na grilovane sele grilovane prasa
Suroviny: prasátko, sůl, pepř, koření nové koření, pepř zelený, česnek, ořech muškátový, skořice mletá, zázvor čerstvý, cibule, paprika, chilli, šťáva citronová, tymián, olej olivový
Pečené prasátko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1nG
12 názorů