Velikonoční polévka šmigrustovka
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a nahoře zdobený půleným vařeným vejcem, křenem a cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 974 kJ / 950 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 59,09 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 813 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,52 g |
Sacharidy | 20,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám ze Znojemska, kde chlapci i chlapi nechodí koledovat ale "na šmigrust".
Do polévky se dávala vajíčka, která po šmigrustu zbyla nebo je chlapci donesli domů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 4. 2023 13:14
9. 4. 2023 13:12
9. 4. 2023 13:07
9. 4. 2023 12:59
Kdo nezná doporučuji vyzkoušet, je to skvělá polévka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 3 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 36 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční menu: Inspirujte se, jaké báječné pokrmy uvařit během svátků
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Uvařit uzené maso tak, abychom jeho chuť nezničili, ale spíše podtrhli, to neumí každý. Vyzkoušejte to s námi
Další recepty
Suroviny: maso uzené, klobása papriková, voda, cibule, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, smetana ke šlehání, mouka hladká, paprika sušená uzená, paprika sušená pálivá, vejce, křen, cibulka jarní
Velikonoční polévka šmigrustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkR84
4 názory