Jak nepřipálit pudink? Poradíme 4 jednoduché triky
Pudink je sametově hladký krém s typickou žlutou barvou, oblíbený po celé generace. Sáhnout můžeme po instantní formě v prášku nebo si ho můžeme jednoduše připravit i doma. Pudink často doplňujeme ovocem a také piškoty se sirupem.
Uvařit pudink ze sáčku není žádná věda - stačí jen obsah sáčku rozmíchat v malém množství tekutiny, pak vmíchat do vařícího mléka a po zhoustnutí naplnit do misek. Málokdo ale tuší, že příprava domácího pudinku ze smetany a žloutků nezabere o moc více času, než právě ten oblíbený instantní pudink.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nepřipálit pudink
Přestože vaření pudinku není vůbec složité, potrápit nás může jedna podstatná věc, a to připalování ke dnu hrnce. Máme pro vás tipy, jak této nepříjemnosti předcházet:
- Vymažte nejprve dno hrnce trochou másla, díky tomu se pudink nebude připalovat a navíc máslo zjemní chuť pudinku.
- Pudink vařte v teflonovém hrnci nebo také v hrnci se silným dnem. Nepřilnavý povrch teflonu vám zaručí, že se mléko už nikdy nepřipálí.
- Hrnec před nalitím mléka vypláchněte studenou vodou a malinké množství v něm ponechte.
- Dodržujte přesný čas vaření pudinku, a to vždy na mírném plameni za stálého míchání. Pokud bychom pravidelně nemíchali, mléko nám vzkypí a přeteče.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Čerstvé domácí máslo je hotové za pár minut. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně
Jak vyčistit připálený hrnec i bez chemie: Pomůže obyčejná sůl, jedlá soda, dřevěný popel i coca-cola
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Komentáře