Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Pudinkový krém na plnění košíčků, řezů a dortů je příjemně odlehčený proti tradičnímu máslovému. Základem je uvařený pudink (škrob), který necháme vychladnout. Poradíme, jak na to, aby se na něm nevytvořil škraloup.
Pudink nejprve uvaříme klasickým způsobem. Do vařícího mléka přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství chladného mléka. Za stálého míchání krátce povaříme a houstnoucí pudink hned odstavíme ze sporáku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zabránit tvorbě škraloupu na pudinku
Uvařený pudink odstavíme ze sporáku a necháme nejprve zchladnout na pokojovou teplotu. Je to nutnost, protože do něho budeme přidávat máslo, které by se v teplém pudinku hned rozpustilo. Někdo má sice škraloup na pudinkovém poháru rád, ale na krém si ho nepřejeme. Máme tři jednoduché možnosti, jak škraloupu zabránit:
- Povrch čerstvě uvařeného pudinku lehounce pocukrujeme práškovým cukrem.
- Povrch potřeme tukem - plátkem másla nebo Hery, poté ho necháme bez zamíchání vychladnout.
- Povrch pokryjeme potravinářskou fólií, která musí velmi těsně přilnout.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 14 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 17 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Komentáře