Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Zdroj: Top recepty

Pudinkový krém na plnění košíčků, řezů a dortů je příjemně odlehčený proti tradičnímu máslovému. Základem je uvařený pudink (škrob), který necháme vychladnout. Poradíme, jak na to, aby se na něm nevytvořil škraloup.

Pudink nejprve uvaříme klasickým způsobem. Do vařícího mléka přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství chladného mléka. Za stálého míchání krátce povaříme a houstnoucí pudink hned odstavíme ze sporáku.

Jak zabránit tvorbě škraloupu na pudinku

Uvařený pudink odstavíme ze sporáku a necháme nejprve zchladnout na pokojovou teplotu. Je to nutnost, protože do něho budeme přidávat máslo, které by se v teplém pudinku hned rozpustilo. Někdo má sice škraloup na pudinkovém poháru rád, ale na krém si ho nepřejeme. Máme tři jednoduché možnosti, jak škraloupu zabránit:

  1. Povrch čerstvě uvařeného pudinku lehounce pocukrujeme práškovým cukrem
  2. Povrch potřeme tukem - plátkem másla nebo Hery, poté ho necháme bez zamíchání vychladnout.
  3. Povrch pokryjeme potravinářskou fólií, která musí velmi těsně přilnout.
Pudink dále využijeme na přípravu krému, který je skvělou náplní např. do košíčků s ovocem - drobného vánočního cukroví. Krém připravíme podle následujícho názorného videa:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky