Jak ochutit mleté maso? Vybrali jsme pro vás nejvhodnější možnosti k ochucení jídel z mletého masa
Pokrmy z mletého masa se mohou podávat jak teplé, tak i studené. Aby však byly za každé situace chutné, je nutné zvolit správnou kombinaci koření, která se k mletému masu hodí. Ukážeme vám pár tipů, jak můžete s přípravou mletého masa kouzlit.
Mleté maso slouží k přípravě mnoha pokrmů. Je známé svou rychlou přípravou a rozmanitostí chutí. Můžete si ho umlet sami doma, koupit u řezníka nebo vakuované v supermarketu. Vždy si dejte pozor, abyste ho co nejdříve zpracovali -mleté maso se rychleji kazí. Použít ho pak můžete např. na klasické české karbanátky, sekanou nebo si z něj připravit italské boloňské špagety.
Mohlo by vás zajímat
Koření nebo kořenící směs
Oblíbenost mletého masa v české kuchyni je velká, avšak i dobré jídlo se může časem přejíst, pokud se upravuje stále stejně. U mletého masa je výhoda, že ho můžete pokaždé okořenit rozdílně a vznikne pokaždé jiné jídlo. Zda použijete kořenící směs nebo si koření raději namícháte sami, necháme zcela na vás. Někdy je prostře jednodušší sáhnout po předem nachystané směsi a výsledek bude zaručen.
Kombinace které nezklamou
Pokud se ale poohlížíte po nějaké nové inspiraci, ukážeme vám, jaké koření je pro mleté maso to nejvhodnější.
- Chybu nikdy neuděláte, pokud do mletého masa přidáte čerstvé bylinky - bazalku, petrželku, saturejku, libeček, majoránku nebo tymián. Tyto bylinky jsou vhodné i v sušené formě.
- Mezi klasická "dochucovadla" patří cibule, jarní cibulka a česnek, díky nimž mleté maso dostane výraznou chuť.
- Zapomenout se nesmí na sladkou i pálivou papriku nebo různé druhy pepře.
- TIP: Lžička plnotučné hořčice dodá sekané jiný rozměr.
Pokud jsme vás nalákali na vaření s mletým masem, podle následujícího video-receptu si můžete uvařit boloňské špagety. Dobrou chuť!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 18 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak a v čem správně skladovat koření? Hlavně ve tmě, dál od sporáku a s mrazákem opatrně
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Jak připravit slovenský řízek? Spojení mletého vepřového masa a uzeného oštiepku chutná perfektně
Komentáře