Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Pixabay

Při loupání cibule často zbytečně slzíme a tiše zuříme, protože množství slupek jde velmi špatně dolů. Tuto činnost nám usnadní několik triků.

Přitom slzení lze omezit a loupání usnadnit. Přinášíme několik triků a vychytávek na jednodušší loupání. Vyberte si způsob, který vám nejlépe vyhovuje.

  1. Cibuli vložíme do cedníku nebo mísy s otvory. Svaříme přiměřené množství vody a cibuli vroucí vodou vydatně prolijeme. Případně cibule do horké vody na dvě minuty namočíme a scedíme. Po zchladnutí jde změklá slupka lépe oloupat a cibule také méně štípe do očí. Tento postup je obzvlášť výhodný u drobných cibulek.
  2. Slupku cibule (všechny vrstvy) podélně prořízneme a pak sloupneme všechny vrstvy najednou.
  3. Cibulí ze všech stran několikrát udeříme o prkénko. Slupka se uvolní a jde lehčeji oloupat.
  4. Může nám pomoci mikrovlnná trouba. Cibuli s odříznutými konci do ní vložíme na půl minuty. Půjde lépe loupat a zahřátí pomůže, aby tolik neštípala.

Jak nakrájet cibuli najemno

Na téma "Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná síla z přírody" se zaměřuje náš další článek. Připomene také, ve kterých receptech cibule nesmí chybět.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky