Z mletého masa můžete vytvořit spoustu výborných a poměrně rychlých jídel
Mleté maso je velmi vděčná surovina, protože tepelná úprava netrvá dlouho a má široké možnosti využití. Nevýhodou je krátká trvanlivost a je třeba s tím počítat.
Jaké mleté maso?
Máme několik možností. Buď si vybereme kus masa u řezníka a necháme od něj umlít nebo umeleme doma sami anebo koupíme rovnou mleté maso. Raději kupujeme mleté u dobrého řezníka a vybíráme tak, aby maso nebylo příliš tučné, než koupit balíčkové v supermarketu z neznámých zdrojů a mnohdy nevalné kvality. Jemné maso (kuřecí, krůtí, králík apod.) stačí nasekat elektrickým sekáčkem (chopper).
Mleté maso
Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je rychlá příprava a široká možnost využití. Nejdůležitější je kvalita výchozího produktu, zkrátka není maso jako maso. V ideálním případě si dojdete… Podívejte se na všechny mleté maso.
Receptů na výborné jídlo máme mnoho:
Z mletého masa můžeme vyrábět různé předkrmy, směsi na topinky, zapečené pod grilem nebo jako tatarský biftek jsou vděčným pohoštěním.
Také polévky, v kterých použijeme mleté maso, nemají zdlouhavou přípravu. Za pár desítek minut už můžeme sedět nad kouřícím a voňavým talířem.
Zvláště v případě omáček na těstoviny mletému masu fandíme. Jsou díky němu jednoduché a většinou i rychlé.
Mleté maso ochutíme podle receptu a tvoříme. Oblíbené jsou různé mleté řízky, kuličky, šištičky a placičky. Můžeme je dusit, smažit, grilovat, opékat. Možností v naší databázi je mnoho.
A konečně se dostáváme k oblíbené sekané. Z ochuceného mletého masa vytvoříme šišku a upečeme. Ač to zní jednoduše, má i toto jídlo svá úskalí. Návod, jak to udělat, aby nepraskla, najdete v našem článku. Sekanou můžeme i naplnit a tím povýšit vzhledově i chuťově.
Zvláště v chladném období můžeme z mletého masa tvořit, co nás napadne. Možností a inspirace tu najdeme dost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 21 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Komentáře