Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Z mletého masa můžete vytvořit spoustu výborných a poměrně rychlých jídel
Zdroj: Pixabay

Mleté maso je velmi vděčná surovina, protože tepelná úprava netrvá dlouho a má široké možnosti využití. Nevýhodou je krátká trvanlivost a je třeba s tím počítat.

Jaké mleté maso?

Máme několik možností. Buď si vybereme kus masa u řezníka a necháme od něj umlít nebo umeleme doma sami anebo koupíme rovnou mleté maso. Raději kupujeme mleté u dobrého řezníka a vybíráme tak, aby maso nebylo příliš tučné, než koupit balíčkové v supermarketu z neznámých zdrojů a mnohdy nevalné kvality. Jemné maso (kuřecí, krůtí, králík apod.) stačí nasekat elektrickým sekáčkem (chopper).

Mleté maso

Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je rychlá příprava a široká možnost využití. Nejdůležitější je kvalita výchozího produktu, zkrátka není maso jako maso. V ideálním případě si dojdete… Podívejte se na všechny mleté maso.

Receptů na výborné jídlo máme mnoho:

Z mletého masa můžeme vyrábět různé předkrmy, směsi na topinky, zapečené pod grilem nebo jako tatarský biftek jsou vděčným pohoštěním.

Také polévky, v kterých použijeme mleté maso, nemají zdlouhavou přípravu. Za pár desítek minut už můžeme sedět nad kouřícím a voňavým talířem.

Zvláště v případě omáček na těstoviny mletému masu fandíme. Jsou díky němu jednoduché a většinou i rychlé.

Mleté maso ochutíme podle receptu a tvoříme. Oblíbené jsou různé mleté řízky, kuličky, šištičky a placičky. Můžeme je dusit, smažit, grilovat, opékat. Možností v naší databázi je mnoho.

A konečně se dostáváme k oblíbené sekané. Z ochuceného mletého masa vytvoříme šišku a upečeme. Ač to zní jednoduše, má i toto jídlo svá úskalí. Návod, jak to udělat, aby nepraskla, najdete v našem článku. Sekanou můžeme i naplnit a tím povýšit vzhledově i chuťově.

Zvláště v chladném období můžeme z mletého masa tvořit, co nás napadne. Možností a inspirace tu najdeme dost.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky