Z mletého masa můžete vytvořit spoustu výborných a poměrně rychlých jídel
Mleté maso je velmi vděčná surovina, protože tepelná úprava netrvá dlouho a má široké možnosti využití. Nevýhodou je krátká trvanlivost a je třeba s tím počítat.
Jaké mleté maso?
Máme několik možností. Buď si vybereme kus masa u řezníka a necháme od něj umlít nebo umeleme doma sami anebo koupíme rovnou mleté maso. Raději kupujeme mleté u dobrého řezníka a vybíráme tak, aby maso nebylo příliš tučné, než koupit balíčkové v supermarketu z neznámých zdrojů a mnohdy nevalné kvality. Jemné maso (kuřecí, krůtí, králík apod.) stačí nasekat elektrickým sekáčkem (chopper).
Mleté maso
Mleté maso je vděčné a velmi univerzální. Výhodou je rychlá příprava a široká možnost využití. Nejdůležitější je kvalita výchozího produktu, zkrátka není maso jako maso. V ideálním případě si dojdete… Podívejte se na všechny mleté maso.
Receptů na výborné jídlo máme mnoho:
Z mletého masa můžeme vyrábět různé předkrmy, směsi na topinky, zapečené pod grilem nebo jako tatarský biftek jsou vděčným pohoštěním.
Také polévky, v kterých použijeme mleté maso, nemají zdlouhavou přípravu. Za pár desítek minut už můžeme sedět nad kouřícím a voňavým talířem.
Zvláště v případě omáček na těstoviny mletému masu fandíme. Jsou díky němu jednoduché a většinou i rychlé.
Mleté maso ochutíme podle receptu a tvoříme. Oblíbené jsou různé mleté řízky, kuličky, šištičky a placičky. Můžeme je dusit, smažit, grilovat, opékat. Možností v naší databázi je mnoho.
A konečně se dostáváme k oblíbené sekané. Z ochuceného mletého masa vytvoříme šišku a upečeme. Ač to zní jednoduše, má i toto jídlo svá úskalí. Návod, jak to udělat, aby nepraskla, najdete v našem článku. Sekanou můžeme i naplnit a tím povýšit vzhledově i chuťově.
Zvláště v chladném období můžeme z mletého masa tvořit, co nás napadne. Možností a inspirace tu najdeme dost.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá svůj vyhlášený holandský řízek. Jedna ingredience dělá jídlo božským
Skotská vejce jsou podobně tajemná jako lochnesská příšera. Víte, jak je správně udělat?
Jak vybrat ten nejlepší mlýnek na maso, kolik za něj zaplatíte a proč byste ho vlastně měli chtít
Komentáře