Jak ohřát omáčku. Některé omáčky se velmi snadno připalují. Jednoduché rady nám ohřívání usnadní
Občas potřebujeme omáčku ohřát, ale některé omáčky se rády přichytávají ke dnu hrnce a připalují. Pokud se budeme řídit jednoduchými radami, omáčku ohřejeme snadno a bez připálení.
Když nám zůstane omáčka ještě na druhý den, hodí se to - stačí ji ohřát a nemusíme nic dalšího vařit. Právě s ohříváním ale může být potíž. Mnohé z omáček (např. rajská, koprová či žampionová) se nám už při vaření přichytávají ke dnu a při ohřívání pak dojde snadno k jejich připálení, zvlášť pokud si na chvilku odběhneme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ohřívat omáčky
Pokud potřebujeme ohřát menší množství omáčky (jednu porci), je dobrým pomocníkem mikrovlnná trouba. Jestli ale omáčky potřebujeme připravit více, obvykle dáme přednost ohřívání v hrnci:
- Omáčku pro jistotu přelijeme do jiného hrnce a během ohřívání ji svědomitě mícháme.
- Je-li hustá, dolijeme trochu tekutiny, příliš hustá omáčka je k připalování náchylnější.
- Omáčky se velmi dobře ohřívají ve vodní lázni - tzn. že je vložíme s hrncem do jiného většího hrnce, ve kterém je horká voda. Postavíme ho na plotýnku a ohříváme. Během ohřívání omáčku mícháme, aby se ohřívala stejnoměrně. Tímto způsobem se omáčky nepřipalují.
- Ve vodní lázni lze ohřívat omáčku i v troubě za předpokladu, že ji máme v hrnci, kterému pobyt v troubě neuškodí - hrnec položíme na plech nebo pekáč, ve kterém je voda.
Pokud se přece stane, že se nám hrnec připálí, můžeme vyzkoušet jednoduché rady, jak ho bez zbytečné námahy vyčistit.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 5 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
Jak ohřát těstoviny, aby chutnaly jako čerstvé. Ohřívání zvládneme během chvilky a skvěle si pochutnáme
Komentáře