7 nejlepších receptů z telecího masa potěší děti, seniory i rekonvalescenty. Jemné maso chutná výtečně
Telecí maso je jemné, světle růžové až šedorůžové (podle stáří zvířete) a má výborné dietetické vlastnosti. Vždy bylo doporučováno dětem, seniorům a rekonvalescentům kvůli obsahu kvalitních bílkovin, které nezatíží zažívání. U nás je bohužel v širší obchodní síti málo dostupné, protože většina vypěstovaných zvířat jde na vývoz.
Nejčastěji bývá k dostání kýta na řízky nebo kližka s kostí zvaná ossobuco. Ta je vhodná na dušení. Místo telecího můžeme v některých receptech použít libové vepřové (panenka, karé, kýta, pečeně) nebo drůbeží maso. Vybrali jsme pro vás 7 oblíbených pokrmů z telecího masa.
Telecí maso
Předností telecího masa je křehkost a velmi jemná chuť, oproti běžnému hovězímu má při vysokém obsahu bílkovin téměř o polovinu méně tuku. Konzistence i barva masa závisí na stáří zvířete a složení… Podívejte se na všechny telecí maso.
- Cordon bleu - plněný řízek
- Telecí medailonky s kaparovou omáčkou
- Telecí na šalvěji
- Vídeňský řízek
- Telecí ossobuco se šafránovým rizotem
- Telecí roláda s cibulovou omáčkou
- Telecí lahodná pečeně na kmíně
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak ještě se dá využít telecí maso v kuchyni, poradí náš další článek. A skvělý přírodní řízek můžeme připravit i z vepřového masa, s postupem poradí následující video:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 15 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 17 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 23 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělí telecí maso? Využití jednotlivých částí
Jak na dokonalý telecí řízek a bramborový salát? Podle finalisty Pohlreichova souboje restaurací z Long Story Short je fígl v obalování
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Komentáře