Jak použít jarní bylinky do polévek. Postupů je více, můžete si vybrat
S probouzejícím se jarem začínají na zahradách a v přírodě rašit svěží a čerstvé rostliny. Využijme jejich blahodárných účinků a přidejme je do jídla. Hodí se na do salátů, na dozdobení hlavních chodů či obložených chlebů, nebo také do polévek.
Do polévky můžeme použít jak bylinky, které si pěstujeme na zahradě nebo za oknem, tak rostliny, které najdeme ve volné přírodě. Využijeme nejen známou petržel, pažitku či voňavý libeček, ale také medvědí česnek, kopřivy i listy šťovíku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak bylinky použít do polévky
Jarními bylinkami můžeme doplnit osvědčenou polévku, nebo se můžeme nechat inspirovat výběrem dalších jarních polévek z našeho receptáře. Bylinky vždy nejdříve očistíme, jemně opláchneme a najemno nakrájíme. Dále je už můžeme do polévky zpracovat různými způsoby, které lze i kombinovat:
- Bylinky přidáme na zpěněnou cibulku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem.
- Nebo bylinky vmícháme do polévky teprve v závěru jejího vaření. Jen krátce povaříme a odstavíme.
- Některé bylinky, jako petrželku, pažitku či květy sedmikrásek, použijeme jen k dozdobení, a lehce jimi polévku posypeme až na talíři.
Inspirace pro vaření z medvědího česneku
Přemýšlíme-li nad využitím jarních bylinek nejen do polévky, ale i do hlavního chodu, pak se nechme inspirovat následujícím videem a připravme si celozrnné špagety s pestem z medvědího česneku.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Květákový steak
Přidáno před 13 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 15 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených zahradních rostlin, jejichž natě oceníme v kuchyni. Snadné pěstování, nenáročná péče a osvědčené recepty
Jak používat květy a listy sedmikrásek. Oblíbené sirupy s léčivou silou a jedlé květy na talíři
Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací
Komentáře