Originální mlsání ve formě sýrových chipsů si zamilujete. Jak na ně? Mrkněte na videonávod
Večerní odpočinek u televize se snad neobejde bez nějaké té pochutiny a dobrého pití. Pokud nejste zrovna fanouškem klasických chipsů či jiných slaných pochutin, nebo jen prostě hledáte zdravější alternativu, vyzkoušejte křupavé chipsy ze sýru.
Ať už jste dostali na něco chuť, nebo očekáváte návštěvu a nemáte jim co nabídnout, sýrové chipsy jsou rychlou a chutnou pochutinou, která okouzlí všechny přítomné. Snadno si je připravíte z oblíbeného sýru, který máte zrovna doma a jejich příprava zabere jen několik minut.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit chipsy ze sýru?
Sýrové chipsy snadno připravíte v několika krocích. Jak na to?
- Nachystejte si oblíbený sýr a nastrouhejte jej najemno.
- Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
- Na plech pak tvořte malé hromádky a ručně je formujte do placek.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 160 °C po dobu cca 17–20 minut, chipsy kontrolujte.
Sýrové chipsy
Milujete sýr na všechny způsoby? Sýrové chipsy si zamilujete na první kousnutí. Hodí se jako rychlá svačinka, ale také jako chuťovka na párty nebo oslavu. Příprava je velmi rychlá a jednoduchá, během… Podívejte se na všechny sýrové chipsy.
Chipsy lze připravit z různých druhů sýru
Velkou výhodou sýrových chipsů je, že je můžete připravit téměř z jakéhokoliv sýru, který máte doma. To znamená, že můžete použít klasický eidam (30 i 45%), goudu, parmezán či čedar, ale vyzkoušet můžete i třeba Hermelín nebo Nivu. Každý sýr potřebuje jiný čas pečení, a tak troubu průběžně hlídejte.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Upekli jsme chipsy ze 6 druhů sýrů a porovnali výsledky: Nejkratší dobu se peče čedar, nejdéle křupavý zůstane parmezán
Sušené sýry jako chuťovka pro gurmány. Jednoduchou verzi v podobě „popcornu“ si snadno uděláte i doma
Ořechové škeble neboli žabí hubinky: Upečte si tradiční cukroví našich babiček
Komentáře