Jak připravit pesto z medvědího česneku. Co do něj patří a jak ho využijeme
Pesto připravujeme z různých bylinek, ale to z medvědího česneku patří mezi nejoblíbenější. Přidáváme do něj oříšky nebo semínka. Využijeme ho do těstovin a na dochucení mnoha dalších pokrmů, včetně polévek a salátů.
Sběr medvědího česneku
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Mladé svěží listy
Jen několik surovin
Jednoduchá příprava pesta
Pesto jednoduše připravíme pomocí mixéru - všechny suroviny rozmixujeme do hladka. Směs upěchujeme do šroubovací menší sklenice. Povrch zalijeme vrstvou oleje a sklenice skladujeme v chladnu. Do klasického pesta patří parmezán. Pesto s ním vydrží přibližně dva týdny, bez sýru i déle.
Jak využít pesto
Pesto se přidává do uvařených těstovin. Dochucujeme jím salátové zálivky a pomazánky - pokud nám v nich vyhovuje česneková chuť. Hodí se do vydatné zeleninové polévky nebo k upečeným bramborám na talíři. Je skvělé k rajčatovým omáčkám i na pizzu. Dokonce pestem potíráme topinky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Komentáře