Jak připravit pažitku na rychlení? Na podzim ji včas vyryjeme, než půda zamrzne. V zimě nám čerstvé natě přijdou k chuti
Pažitka pro nás bude v zimě vzácná, stejně jako další čerstvá zelenina. Pokud ji plánujeme rychlit, včas si ji k tomu připravíme. Jednoduše vypěstované zelené natě z vlastních zdrojů v zimě určitě oceníme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak pažitku připravit na rychlení
- Nejprve ze záhonu vyjmeme pomocí rýče dobře narostlé trsy pažitky.
- Necháme je volně položené oschnout a přemrznout.
- Můžeme je také rovnou rozdělit do květináčů nebo kelímků a nechat stát někde na zahradě, kde nebudou překážet. Jenže nepříznivé počasí může nádoby poškodit, proto je stačí do nich dát až těsně před rychlením, v domácích podmínkách.
- Přemrzlé trsy pažitky (nebo již pažitku v květináčích) lze také až do rychlení uložit do fóliovníku - v zimě pro nás budou dostupnější, než kdybychom je nechali stát v zahradě pod sněhem.
- Je-li v zimě příznivé počasí a půda rozmrzlá, můžeme pažitku vyjmout ze záhonu i dodatečně. Na počasí se ale nemůžeme spoléhat, proto je lepší mít rostliny připravené od podzimu.
Tímto způsobem získáme snadno a levně hodnotné zelené natě. Trsy pažitky, které již za sebou mají domácí rychlení, nevyhazujeme, ale přeneseme do chladna. Jakmile počasí dovolí, vrátíme je znovu na záhon.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Komentáře