

Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem
Suroviny
- 1 měkký tvaroh
- cca 1-2 PL mléka nebo smetany (přidávejte postupně podle hustoty tvarohu)
- 1 malá cibule nebo jarní cibulka
- svazek pažitky
- pár listů medvědího česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Měkký tvaroh spolu s mlékem (smetanou) dobře rozmícháme. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, pažitku, medvědí česnek a dochutíme solí a pepřem.
Mažeme na čerstvé pečivo nebo si k rozhudě nakrájíme zeleninu na hranolky a nabíráme spolu s ní jako dip.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rozhuda (tvarohová pomazánka) s pažitkou a medvědím česnekem
-
sabipupp: Moc děkuju, jsem ráda, že se fotky líbí a snad i něco vyzkoušíte z receptů
-
máte své recepty krásně vyfocené. Jste moc šikovná musím vyzkoušet nekterý z vašich receptů
-
Tvaroh s medvědím česnekem byl můj úplně první recept tady na Topkách - v dubnu 2008
, je to dobrota
-
U nás naprosto tradiční pomazka hlavně k bramborům na loupačku. Máslo tam po vzoru babičky a mamky dávám taky. Přidávali jsme i luční kmín, ale ten už dneska těžko seženu (neb ho nehledám
Zajímavé, ale muž to chce extra, je tak zvyklý, prostě umíchaný neochucený tvaroh, máslo si dává zvlášť, sůl a pepř taky extra. Holt jak je kdo zvyklý z domova.
-
hosta:
Jo z homole, i ty pamětníku
Máslo jsme tam my nedávali, přijde mi tam až zbytečné. Ale vím, že někde jsem recepty s máslem viděla. Takhle je to trochu víc in
-
Jako dítě jsem nosívala žencům na pole ve velkém kameninovém hrnci, vím že babička přidávala do domácího tvarohu ještě utřené domácí máslo a malou lžičku cukru - ten snad rozbíjela z homole