Jaké jsou nejlepší náplně do tradičních frgálů? Možností je hned několik
Frgál je druh sladkého pečiva tradičně vyráběný na Valašsku, typický svým větším průměrem. Připravuje se z kynutého těsta, plní se oblíbenou náplní a sype sladkou drobenkou. Máme pro vás tipy na nejoblíbenější náplně do frgálů.
Tenoučké kynuté těsto a spousta voňavé náplně, to je typický valašský frgál, který se peče o velikosti až 30 cm v průměru. Příprava kynutého těsta není vůbec složitá a frgály můžeme plnit náplněmi z máku, tvarohu, povidel či různého ovoce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Klasické náplně na frgály
Mezi nejznámější náplně, které na frgály dáváme, patří jednoznačně ty z tvarohu, dále z máku, povidel nebo také z namletých ořechů. Povrch frgálů sypeme tradiční drobenkou, připravenou z hladké mouky, másla a cukru.
Ovocné náplně na frgály
Frgály také plníme náplněmi z ovoce či domácí marmeládou. Nejoblíbenější jsou hruškové a jablečné náplně, ale využít můžeme jakékoli oblíbené ovoce. Na frgály je třeba myslet už v létě, když ovoce sklízíme, a připravit si na celý rok dostatečné zásoby vhodných marmelád, povidlí nebo sušeného ovoce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 20 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře