Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Smažený květák je oblíbeným zeleninovým jídlem. Výborně chutná s bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny. Jenže balení květáku, zvlášť pokud máme početnou rodinu, je docela zdlouhavé. Poradíme, jak ho urychlit.
Květák před smažením v trojobalu rozdělujeme na menší nebo větší růžičky. Ty menší jsou často lákavější a chutnější, jenže jejich obalování je pracnější a jde pomalu.
Jak obalování zrychlit
Připravíme si dva pevné sáčky - do jednoho dáme strouhanku, do druhého hladkou mouku. Každý květák (nebo to, co zrovna připravujeme na smažení, třeba žampiony) do sáčku vhodíme, protřepeme a přendáme. Můžeme pracovat po několika kusech. Jde to velmi rychle. Řízky jsou dobře obalené a my nejsme umatlaní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jak na dokonalé řízky z hub? Stačí jednoduchý trik před obalováním a výsledek bude perfektní
Komentáře
10. 8. 2023 00:18
11. 5. 2023 20:51