Jak připravit voňavou ořechovou náplň pro sladké pečení. Koláče, záviny či pletence s ní chutnají dokonale
Vlašské ořechy jsou velmi zdravé a vyznačují se vysokými antioxidačními účinky. Dopřejme si je syrové, ale nezapomínejme je začlenit i do moučníků. Ořechová nádivka se hodí do koláčů, koláčků, šneků, závinů či pletenců.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Z čeho připravit ořechovou náplň
- horkým mlékem
- cukrem moučkou
- medem
Pro ovonění lze přimíchat:
- rum
- skořici
- vanilkový cukr
- někdo přidává žloutek, bílek či přímo sníh z bílku - přidáváme až po vychladnutí náplně
- strouhaný perník
Pro případné zahuštění lze přidat mleté dětské piškoty nebo strouhanku.
Jablečno ořechová náplň
Zajímavou a zdravou variantou je nakombinovat jablka s ořechy. Jejich chuť se výborně doplňuje.
Jablka vyloupeme a podusíme doměkka. Po vychladnutí je umixujeme na hladké pyré, které promícháme s pomletými ořechy, cukrem a skořicí.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Přidáno před 13 hodinami

Hummus s mletým masem - izraelská Hamshuka
Přidáno před 19 hodinami

Květák s cizrnou, fazolkami, hráškem a kokosovým mlékem
Přidáno před 23 hodinami

Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.
Přidáno 29. 5. 2023 00:01

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno 28. 5. 2023 11:21

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno 28. 5. 2023 10:53
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.