Jak upéct nejlepší rybízové moučníky. Některé známe už od našich babiček, jiné překvapí svou skvělou chutí a rychlou přípravou
Letní rybízová sezona je obdobím nejrůznějších koláčů a moučníků, které před pečením sypeme čerstvě natrhaným rybízem. Nejraději máme lahodné moučníky s tvarohem nebo se sněhem. Upéct můžeme rychlé dobroty s kypřícím práškem nebo kynuté koláče s rybízovou náplní
Když na zahradách dozrává rybíz, stačí si zajít natrhat plnou misku a hned máme z čeho péct. Přípravu ještě urychlíme, když rybíz otrháme bez stopek, doma ho jen opláchneme chladnou vodou a necháme chvíli okapat. Připravíme si těsto - můžeme vyzkoušet ty nejžádanější recepty z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlé moučníky s kypřícím práškem
Když pospícháme a potřebujeme mít brzy upečeno, jsou moučníky s kypřícím práškem obvyklou volbou. Těsto stačí umíchat, rozetřít na plech s pečicím papírem, posypat okapaným rybízem a obvykle i drobenkou - rybíz je kyselejší a potřebuje více přisladit. Moučník upečeme v předehřáté troubě a za chvíli si můžeme pochutnávat.
Kynuté koláče s rybízem
Kynuté koláče nám sice zaberou více času, ale jejich chuť nás znovu vrátí do dětství a do vzpomínek na nejlepší kynuté buchty od babičky. Lité kynuté těsto umícháme v míse a rozetřeme na plech, necháme vykynout, posypeme okapaným rybízem a drobenkou. Jak připravit dokonalou drobenku, poradí náš článek. Koláče upečeme v troubě dozlatova. Pokud rovnou pečeme více plechů, část snadno zamrazíme a podle potřeby vždy rozehřejeme (např. v mikrovlnné troubě).
Sněhové koláče s rybízem
Rybíz se sněhem - to je dobrota, která rozhodně stojí za ochutnání. Sněhové rybízové koláče se dají péct i z mraženého rybízu, ale z čerstvě natrhaného jsou nejlepší. Pokud je na začátku rybízové sezony vyzkoušíme, budeme se k nim rádi vracet znovu. Jak vyšlehat pevný sníh z bílků, poradí náš další článek.
Lahodné tvarohové moučníky
Tvarohové moučníky jsou jemné, chutné a příjemně vláčné. Podle našich receptů vyzkoušíme ty nejoblíbenější postupy. Hned první recept je zajímavý tím, že neobsahuje žádnou mouku, ale zato spoustu měkkého tvarohu. Na korpus nám stačí už jen cukr, máslo, vajíčka a vanilkový pudink.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 20 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 22 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Přečtěte si Zobrazit více
Rybíz má pestrou paletu využití. Z bílého můžete mít skvělé víno
Encyklopedie bobulovin: Víte, jak vypadá josta a jak v kuchyni nejlépe využít angrešt, černý bez či rakytník?
Jak upéct Míša řez nebo křehký tvarohový koláč našich babiček. Nabízíme rady a tipy na korpusy i náplně
Komentáře