Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Pokud máme dostatek pěkně vyzrálých rajčat, pustíme se do přípravy jednoduché rajčatové pomazánky. Recept není příliš pracný, budou nám na něj stačit pouze tři suroviny - česnek, rajčata a sůl, která se postará o konzervaci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pomazánku
Příprava pomazánky je záležitostí chvilky:
- Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
- Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
- Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
- Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
- Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
- Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
- Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.
Jak využít pomazánku
Hotový výrobek používáme do různých pokrmů, kterým dodá dobrou chuť a výraznější barvu. Hodí se i do polévek a omáček, na pizzu, do karbanátků a nejrůznějších pomazánek. Přidáváme ho do jídel, která se tepelně zpracovávají i do těch, které se nevaří. Nejjednodušší použití je pomazánku v tenké vrstvě namazat na topinky nebo chléb s máslem.
Rajčatová pomazánka s česnekem je velmi vhodná do luštěninových jídel, kterým dává výbornou chuť. Uplatní se do pokrmů z čočky, cizrny, fazolí nebo hrachu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 17 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 20 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře