Zabijačkové koření: Poradíme vám, z jakých ingrediencí si ho můžete sami namíchat
Jeden druh koření nemusí být jen jedinou chuťově výraznou složkou jídla, ale může to být směs, která je složená z různých druhů koření a dává pokrmům chuť, která je pro ně typická. Známou kořenící směsí u nás je koření zabijačkové.
Zabijačkové koření si můžete koupit v každém obchodě, ale ten, kdo se vyzná, si koření míchá sám podle vlastní chuti. Koření dodá výraznou chuť nejen zabijačce, ale také bramboračce, bramborákům, guláši nebo zelňačce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat zabijačkové koření
- Jedlé soli má být 25–35 % podle toho, jestli budeme výrobky ještě solit.
- Sušenou majoránku je nejvhodnější rozemnout v dlaních.
- Nové koření a celý pepř umeleme v mlýnku na koření do jemna.
- Mletá sladká i pálivá paprika zajistí pokrmu červenou barvu.
- Sušený mletý zázvor a muškátový květ jídlo chutově doladí.
- Bobkový list a aromatický hřebíček je nutné umlít najemno.
- Pokud budeme koření skladovat, přimícháme do směsi sušený česnek.
Dokážete si představit zabijačkový guláš bez koření? Jeho přípravu vám ukážeme v našem videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Polévka z ledového salátu
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s karamelovým krémem ze Salka
Přidáno před 11 hodinami
Komentáře