Večeře z jedné pánve: Mleté maso s těstovinami dochutí bylinky, kukuřice mu dodá mexický šmrnc a příprava je úplně jednoduchá
25. 4. 2023 Vaření
Jídla z jedné pánve jsou praktická a rychlá na přípravu. Přichystejte si mleté maso s těstovinami z jedné pánve plné chutí a vůní koření a bylinek v tak trochu mexickém stylu.
Co se dá udělat z mletého masa
V naší kuchyni je mleté maso poměrně oblíbené. Nejčastěji to bývá směs vepřového a hovězího, ale kombinovat jdou i další druhy masa. Přichystat z nich můžete karbanátky, holandské řízky, čevabčiči, hodí se ale také třeba do lasagní nebo do plněných paprik. Variantou je také pálivé chilli con carne, nebo třeba milánské špagety.
Mohlo by vás zajímat
Co je potřeba na mleté maso s těstovinami
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…
Jak na mleté maso s těstovinami
Připravte si výbornou rychlovku z jedné pánve. Budete potřebovat: 400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 1 větší cibule, 2–3 stroužky česneku, 250 ml rajčatového pyré, 400 ml hovězího vývaru, 200 g těstovin, 210 g sterilované kukuřice, špetka chilli, bazalka, oregano, olej, sůl pepř, případně trochu cukru.
Jak na to? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte olej, nechte ho rozehřát a orestujte cibulku, dokud nezezlátne. Očistěte česnek a prolisujte ho k cibulce. Nechte rozvonět a přidejte maso. Krátce opečte, aby se zatáhlo. Průběžně míchejte, aby se maso nespojilo.
Přilijte rajčatové pyré, zamíchejte, osolte, opepřete a po chvíli přilijte část vývaru, přidejte bazalku, oregano. Dobře promíchejte. Přidejte těstoviny. Pánev přikryjte, ztlumte plamen a nechte probublávat. Občas promíchejte, a pokud je potřeba, přilijte vývar. Duste, dokud těstoviny nezměknou. Kukuřici zceďte a přidejte ji do hotové směsi. Pak už jen dochuťte troškou chilli, případně cukru.
videoRecipe:52956;show_title=1]
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 38 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13