

Zapékané špagety po milánsku
Suroviny
- 400 g špaget
- 150 g čerstvých hub (žampiónů)
- 150 g šunky (šunk.salámu)
- 100 g nastrouhaného sýra
- 1 dcl smetany
- 3 vejce
- sůl
- lžíce oleje
- drcený kmín
- 1 cibule
- zelená petrželová nať
Postup přípravy receptu
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat.
V rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, a dusíme do měkka. Tyto houby pak promícháme s uvařenými špagetami a nasekanou šunkou, vložíme do vymazané ohnivzdorné mísy, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou s rozmíchanými žloutky.
Navrch rozetřeme tuhý sníh z bílků a zapečeme ve vyhřáté troubě.
Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané špagety po milánsku
-
recept také dělávám, ještě přidávám trošku muškátového oříšku, to dodá pokrmu velice zajímavou chuť.
-
taky si myslím,že se můžou použít celá vejce rozšlehaná v mléce s trochou smetany
-
zjednodušila jsem si to a sníh jsem nešlehala, špagety jsem zalila celými vejci, dobrá klasika