Janssonovo bramborové pokušení
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 575 kJ / 1 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,03 g |
Tuky | 156,65 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 77,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klasická švédská receptura, sardelí, nebo jak oni říkají "anchovy" používají až o polovinu více...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2013 20:06
Eliza: Moc dík za to foto. Nejsem si jistá, jestli ho tady někde uvidím, někdy se člověk moc nesoustředí na všechny takové konzervy a suroviny, které nepoužívá. Možná by se to teda dalo nahradit i očkama a ty znám
17. 4. 2013 18:31
Jana Remkova: Jani, přihodila jsem ti tam fotečku...Jen je ta sklenička trochu zamlžená, jak jsem ji vyndala z ledničky...
A natvrdlí jsme někdy všichni, někdy se sama divím, jak to se mnou jde z kopce... Tuhle jsme s kolegyní zkoumaly mapu států na území bývalého SSSR, která měla německé popisy a divili jsme se, co že to je to "Bílé Rusko" (Weiss Russia), a že jsme o tom nikdy neslyšely. Nekecám, že trvalo asi deset minut, co jsme už dělaly něco jiného, než nám to docvaklo!! Pro podobně postižené (i když jich asi nebude moc) jen doplním - obyčejné Bělorusko...
A natvrdlí jsme někdy všichni, někdy se sama divím, jak to se mnou jde z kopce... Tuhle jsme s kolegyní zkoumaly mapu států na území bývalého SSSR, která měla německé popisy a divili jsme se, co že to je to "Bílé Rusko" (Weiss Russia), a že jsme o tom nikdy neslyšely. Nekecám, že trvalo asi deset minut, co jsme už dělaly něco jiného, než nám to docvaklo!! Pro podobně postižené (i když jich asi nebude moc) jen doplním - obyčejné Bělorusko...
17. 4. 2013 17:33
badak: I to patří k lidské povaze!!
17. 4. 2013 17:32
Janičko, to bychom mohli být příbuzní, já u sebe pozoruji natvrdlost už dlouho!
17. 4. 2013 12:03
Anna Kocikova: Jsi holt nejlepší
17. 4. 2013 12:03
badak: díky, někdy jsem docela natvrdlá
17. 4. 2013 00:34
Jana Remkova:Když nevím o co jde,většinou použiji google vyhledavačAnčovička, neboli sardel obecná, je malá sleďovitá ryba. Většinou jsou u nás k dostání naložené v oleji popř. v nějakých specializovaných prodejnách i nasolené. Mezi konzervai s různými olejovkami hledejte je najdete buď jako filety nebo tkzv. sardelová očka (u nás trochu častější podoba). Obě verze se dají použít buď na Vámi zmiňované chuťovky nebo kombinovat např. s těstovnami. Hledejte tedy hlavně mezi olejovkami.http://www.akcniceny.cz/detail/sardelove-filety-v-...
17. 4. 2013 00:25
Eliz, díky za pěkné foto! Jano Remková - sardele jsou to, co je v tak zvaných "očkách" a prodávají se také jen bez kapar jako rovné sardelové řezy ve stejných oválných krabičkách. Přeji dobrou chuť!
16. 4. 2013 23:10
Eliza: Moc hezký recept, ikdyž vidím, že není od tebe. Nebylo by možné vyfotit tu krabičku sardelí? Vůbec nemám ponětí, jak to vypadá a sardinky tím asi autor nemyslí
16. 4. 2013 22:21
Švédská kuchyně nám konvenuje, díky za recept. Je to moc dobré, na oplátku kromě bodu posílám i obrázky.
3. 4. 2013 08:19
3. 4. 2013 08:06
Tak tenhle recept mám stopro někde založený v nějaké knížce nebo časopisu. Bude to dobrota. Taky vyzkouším
3. 4. 2013 07:53
Moc se mi to líbí, určitě vyzkouším, myslím, že by se tam hodily i kapary, které máme rádi+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 8 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 32 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 typicky jarních pokrmů láká barevností, chutí i lehkostí. Nechte se inspirovat
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: jansenovo pokušení recept jansonovo pokušení jassonovo pokušení anchovi jansenovo pokušení recept jonsonovo pokušení jansonovo pokušení sardel obecná recepty janssenovo pokušení jonsonovo pokušení jansenovo pokušení jídlo jansenove pokusenie recept janssknovo pokuseni recept osmažené sardelky roštěnná s olejovkou anchovi fillety janssonovo maso johanssonovo pokušení sardelové řezy nahrada jannsonovo pokušení
Suroviny: brambory, máslo, cibule, filet sardelový, šlehačka, sůl, pepř
Janssonovo bramborové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKLX
13 názorů