

Pizza se sardelkami a šunkou
Suroviny
- Těsto :
- 2,5 dkg droždí
- 1 dcl vlažného mléka
- 25 dkg hladké mouky
- špetka cukru
- sůl
-
- Náplň:
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 15 dkg vařené šunky
- 8 sardelových řezů ve slaném nálevu
- 6 nakládaných feferonek
- 3 lžíce černých oliv
- 5 dkg strouhaného Parmazánu
- 1 lžička oregana
Postup přípravy receptu
Do hrnečku rozdrobíme droždí, zalijeme 4 lžícemi mléka, přidáme 2 lžíce mouky a cukr, zamícháme, přikryjeme a necháme asi 30 min. kynout.
Z kvásku, mouky, soli a zbylého mléka vypracujeme těsto a necháme dalších 60 minut kynout.
Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli překrojíme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Šunku nakrájíme na nudličky. Sardelky a feferonky necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme placku a obě placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na obě pizzy rozdělíme rajčata, cibuli, šunku, sardelky, feferonky a olivy. Posypeme parmazánem a oreganem.
Pečeme asi 25 minut.