

Jahodové pokušení
Suroviny
- Na těsto: 6 vajec
- 6 polévkových lžic pískového cukru
- 6 polévkových lžic horké vody
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- na krém: 2 tvarohy ve vaničce
- 1 šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- 250 g čerstvých jahod i více
- nebo ovocný kompot cca 2 plechovky
- na polevu:
- 2 pudinky s jahodovou nebo vanilkovou příchutí
- šťáva z kompotu nebo rozmixované jahody dolité vodou na množství 1 l
- cukr podle chuti
Postup přípravy receptu
Vajíčka ušleháme do husté pěny s cukrem a postupně běhěm šlehání přidáváme po lžících horkou vodu.
Do husté vaječné pěny pak vmícháme mouku s práškem do pečiva.Nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, nebo na peč. papír.
Upečeme v troubě asi na 180° dorůžova a necháme vychladnout.
Mezitím už si můžeme připravit krém. Tvaroh utřeme s cukrem dle chuti, ušleháme šlehačku podle návodu a opatrně smícháme s tvarohem. Jahody nakrájené na malé kousky vmícháme na závěr do hmoty. Bez šťávy!
Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme a dáme na chvíli do lednice.
Uvaříme si pudink ze šťávy z jahod nebo jahodového pyré, vody a pudinkových prášků podle návodu a osladíme podle vlastní chuti. Ještě teplou směs - pudink nesmí ztuhnout - naneseme opatrně lžící na moučník potřený krémem. Dáme vychladit a dobrou chuť!!
Poznámka od kuchařky
Množství je na velký hlubší plech. Dá se udělat i s jiným ovocem, je to výborné!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodové pokušení
-
Pekla jsem z poloviční dávky v dortové formě. Do krému jsem dala rozmražené, nakrájené a scezené jahody, a i tak mi potvora pak zřídl, čerstvé jahody by byly určitě lepší
. Jinak výborné řezy a posílám bodík