Polévka z mletého masa s houbami

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 7 názorů

Polévka z mletého masa s houbami
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

Asi 1/4 kg čerstvých hub
4 dkg cibule
4 dkg másla
60 dkg mletého masa
1,75 l vody
12 dkg karotky
sůl
2 žloutky
petrželka (nebo pažitka)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme mleté maso, zalijeme ho studenou vodou, dobře rozmícháme a dáme vařit.

  2. Po 20 minutách varu přidáme očištěnou nahrubo nastrouhanou karotku a očištěné nadrobno nakrájené houby, které jsme předem podusili na cibulce a na másle. Osolíme a asi 20 minut ještě vaříme.

  3. Odstavíme a přidáme ve lžíčce studené vody rozkvedlaná vajíčka. Před tím můžeme zavařit nudle. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Polévka z mletého masa s houbami

  • Alexiss Alexiss

    tejaja: Napsala jsi to moc hezky :-K, ale mám trochu podezření, že tazatelka považovala svůj dotaz za vtip. :-*:-)) Třeba ne.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Renata: Libeček je rastlinka - korenie, ktoré sa používa v kuchyni. Má podobnú vôňu ako Maggi.
    Hliva ústricová je huba, rastúca na dreve. Dostaneš ju v každom supermarkete alebo v zelovococh. Ak by si poznala, kde hľadať, mohla by si ju doniesť z lesa, ale je to trocha nepraktické, keď ju potrebuješ hneď:-D Takže v obchode.
    Pozri linky, tie ti povedia viac :
    http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/libecek-lekar...
    http://www.nahuby.sk/atlas_hub_detail.php?huba_id=...;-)

    Odpovědět

  • hanka hanka(neregistrovaná)

    spagetka: no tos jí teda poradila :-D už se zeptala, ne? ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Renata: Moment, ty nevíš co je libeček? Nebo hlíva ústřičná? Zeptej se, poradíme

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Co to znamená libeček? A hlíva ústřičná je velká a stejná jako žampion? Nebo chutná stejně jako hříbek.?:-(

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Já dělám tuhle polévku úplně stejně, jenom místo hub dávám hlívu ústřičnou a přidávám libeček. Je zbytečné, aby tady byly dva téměř stejné recepty, tak přidávám fotky sem. Recept si zaslouží bod, polévka je moc dobrá:yes: +

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    je fantastická. Přidala jsem ještě zeleninový bujón. :-*:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo