Brambory se špekáčky na pivu

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bramborová jídla 60 názorů

Suroviny

8 velkých brambor s pěknou slupkou
4 špekáčky
400 ml černého piva
4 lžíce kečupu
6 stroužků česneku
3 lžíce provensálského koření
2 lžíce grilovacího koření
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, grilovací koření a sůl.

  2. Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem.
    Brambory a špekáčky dáme do zapékací misky a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme a vložíme do maximálně vyhřáté trouby.

  3. Po cca 20 minutách zalijeme zbývajícími 200 ml piva, promícháme a za občasného prohození pečeme celkově hodinu a čtvrt. Za dobu pečení se zálivka vsákne do brambor a zbude jen hustá omáčka.
    Na talíři sypeme jemně nakrájenými proužky cibule.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory se špekáčky na pivu

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dnes jsem upekla v pekáčku. Ubrala bych soli a přidala trochu piva. :-8 Ale bylo to rychlé, levné a dobré jídlo, dělala jsem z libových párků místo špekáčků. Děkuji. :yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dnes jsem recept uvarila,chutnalo i manzelovi,ktrery spekacky na pivu vubec nemusi..

    Odpovědět

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    blacinka: Ahoj, já moc rád používám grilovací koření, ale rozhodně ne tři lžíce(možná to měly být tři lžičky).:-Q

    Odpovědět

  • Vašek Vašek(neregistrovaný)

    rebeka: Ahoj, doporučuji černé Krušovice(jsou sladké - světlé pivo zanechá nahořklou chuť).:-*

    Odpovědět

  • ripko ripko

    3 + 2 "lžíce" hlavne toho provensálskeho korenia bolo veľmi veľa. podľa mňa by stačilo 3+2 "lžičky" :-(

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Právě jsme dojedly:-p všem hutnalo :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Tery Tery(neregistrovaný)

    Poprvé jsem použila světlé pivo a nechutnalo nám to, bylo to nahořklé. Pak černé a bylo to mňam :-)Pro ozvláštnění tam někdy přidám nakrájená rajčata a papriku nebo fazole v konzervě (pak nedávám tolik kečupu) nebo mraženou zeleninovou směs. Je to taky moc dobré.

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Výborné ,moc nám to chutnalo ,určitě se k tomuto receptu vrátíme.:-):-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    piva nepitel:-8.. mám dotaz: je to fuk, jakou značku piva použiju.. nebo mi někdo nějakou vhodnou doporučí;-):-?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    helenabedn: Tak to jsem moc ráda, že tolik chutnalo a s fazolemi...proč ne, možná také prubnu...:yes:
    U nás je tohle jídlo také oblíbené a vlastně jsem ho už dlouho nedělala. Musím to napravit. Klasika je klasika, je osvědčená a předčí veškeré experimenty...

    Odpovědět

  • helenabedn helenabedn

    no tak tohle byla epesní ňamka!!! přidala jsem ještě trochu vařených bílých fazolí a nemělo to chybu! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    chocolate: Čokoládko:-K, jsem ráda, že vám chutnalo, povedlo se a recept se osvědčil.:-K Já také pivo piju zcela výjimečně (to už musí být žízeň, třeba na cestách...), ale při vaření ho občas ráda použiju a naučila jsem se s ním pracovat tak, aby nevadilo ani dětem.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Děkuji za výborný recept Eliz.Brambory pečené v pivním sosu nemají chybu, dokonce ani já (pivo zásadně nepijící) jsem necítila žádnou hořkou pachuť (jak tu bylo párkrát vzpomínáno).Naopak ukládám a jistě ještě zopakuji.
    Udělala jsem jedinou kosmetickou změnu oproti tvému předpisu-česnek jsem nakrájela na plátky.+32

    Odpovědět

  • mysaci mysaci

    to vypadá báječně, hned zítra zkusíme, ale bodíka posílám hned :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Hell, to mě moc mrzí...:-( Je možné, že to bylo tím pivem, protože zatím to vždycky chutnalo, dokonce i dětem. tak nevím...
    Jestli budeš mít ještě někdy odvahu, zkus s jiným pivem nebo jiným typem brambor...

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: buřty na pivu ze světlého piva špekáčky na světlém pivu špekáčky na pivu pečené špekáčky na pivu jídlo ze špekáčků jídla ze špekáčků buřty na světlém pivu špekáčky na pivě špekáčky pečené na pivu pečené špekáčky špekáčky na pivu s bramborem špekačky pikantní na pivě recept na zapečené špekáčky na pivu pokrmy ze špekáčků buřty na světlém pivě buřty na pivu s bramborem špekáčky s bramborem špekáčky na černém pivu jidla k pivu špekáčky recept