Jitrnice

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: ? Záleží na množství směsi Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

vepřová hlava
koleno
nožky
vepřová kůže (malé množství)
syrová vepřová játra
trochu vývaru (polévky)
den staré rohlíky
sůl
pepř
majoránka
česnek
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené maso oberu od kosti a pomelu na mlýnku, ochutím kořením, přidám namočené rohlíky v polévce, zamíchám a ochutnám. V případě že je vše dobré, přidám pomleté syrové játra a naplním do střev.

  2. Vložím do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90°C vařím do doby, než jitrnice vyplavou na povrch a ještě je nechám asi pět minut v polévce.

  3. Jitrnice opláchnu studenou vodou a rozložím na chladném místě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 721 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jitrnice

  • Miro Miro(neregistrovaný)

    Zdravim Vas kuchari,vepřová hlava koleno nožky vepřová kůže (malé množství) syrová vepřová játra trochu vývaru (polévky) ////////___den staré rohlíky____///////___ sůl pepř majoránka česnek,namiesto rohlickov dajte jacmennne uvarene krupy+krv odobrata od svini.a esce chutniejse su z Pohankov+krv,Ne stare suche rozky.ostatne ingrediecje su dobre.Koleno nozky a kuze,sa dava do aspiku-studeniny-chuspeniny,prajem dobru chut,

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.

    Tento recept-postup vaření a vše , je podle mého gusta. Takto jsme to dělávali. Ještě jsme otočili špejlí jestli se střívko uvařilo.Znalci znají.
    Zdravím . Milan P.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Jednoduchá výroba jitrníček je na www.youtube.com/watch?v=MdFdGppAw54&feature=youtu.be

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    parisse:Ano, dá se nahradit. Třeba bůčkem, který je málo
    prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    parisse:Maso v okolí vpichu je díra v okolí místa, kde se čuník vykrvuje a je od krve.

    Odpovědět

  • parisse parisse

    parisse: a dá se hlava něčím nahradit?

    Odpovědět

  • parisse parisse

    co je prosím maso okolí vpichu

    Odpovědět

  • parisse parisse(neregistrovaný)

    co je prosím maso okolí vpichu?

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    ano, tohle jsou správné jitrnice!!! V pátek na ně jdu... Pomalu sháním maso, a těším se jak malý kluk!:-))

    Odpovědět

  • max max(neregistrovaný)

    nadhera:yes:

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Tééééda,to se Vám všem,ale povedlo.Mám úplně zaslintanou klávesnici.Dnes dělám karboše na oběd a tady taková dobrota.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    A kurňa,mám tady velkou konkurenci :-D. Skvělé fotečky,radost pohledět,natož ochutnat.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dovolila jsem si přidat foto, hihi:-8

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Maris,dík:-8Ja to tak striedam,robím aj šaláty ale občas aj niečo vysmažím,našťastie si váhu kontrolovať nemusím,už 15 rokov sa pohybujem medzi 50-55:-DTeší ma,že si si všimla fotky,ozaj sme si pochutili:-*

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivanko - ty Tvoje jitrničky jsou v záplavě lehkých letních jídel a salátů balzám na duši i pro chuťové buňky:-p;-):-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jitrnice jitrnice recept výroba jitrnic recept na jitrnice jitrnice, jelito recept pečené jelito recept jitrnice pečení jelit jak se dělají jitrnice příprava jitrnice jitrnice a jelita recept pečená jitrnice peceni jelita pečená jelita jitrnice výroba vyroba jelit pečení jitrnic pečené jitrnice a jelita jitrnice a jelita příprava jitrnic

Zapomněl/a jsem heslo