Jitrnice

Vepřové maso Doba přípravy: ? 30 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: ? 30 názorů

Suroviny Záleží na množství směsi

vepřová hlava
koleno
nožky
vepřová kůže (malé množství)
syrová vepřová játra
trochu vývaru (polévky)
den staré rohlíky
sůl
pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené maso oberu od kosti a pomelu na mlýnku, ochutím kořením, přidám namočené rohlíky v polévce, zamíchám a ochutnám. V případě že je vše dobré, přidám pomleté syrové játra a naplním do střev.

  2. Vložím do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90°C vařím do doby, než jitrnice vyplavou na povrch a ještě je nechám asi pět minut v polévce.

  3. Jitrnice opláchnu studenou vodou a rozložím na chladném místě.

Komentáře k receptu Jitrnice

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    pavlikjiri: Já nedávám nic prachobyčejného ani psu.:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    pavlikjiri:
    No, je to podle regionu...
    ...u nás by vás hnali oba dva! :-D

    Odpovědět

  • pavlikjiri pavlikjiri

    Kvalitní řezník by Vás s rohlíky hnal. Do jitrnic se peče prachobyčejná neochucená buchta.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Miro: Pleteš si něco z mozkem. Já dělal jitrnice a ne jelita!:-O

    Odpovědět

  • Miro Miro(neregistrovaný)

    Zdravim Vas kuchari,vepřová hlava koleno nožky vepřová kůže (malé množství) syrová vepřová játra trochu vývaru (polévky) ////////___den staré rohlíky____///////___ sůl pepř majoránka česnek,namiesto rohlickov dajte jacmennne uvarene krupy+krv odobrata od svini.a esce chutniejse su z Pohankov+krv,Ne stare suche rozky.ostatne ingrediecje su dobre.Koleno nozky a kuze,sa dava do aspiku-studeniny-chuspeniny,prajem dobru chut,

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.

    Tento recept-postup vaření a vše , je podle mého gusta. Takto jsme to dělávali. Ještě jsme otočili špejlí jestli se střívko uvařilo.Znalci znají.
    Zdravím . Milan P.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    Jednoduchá výroba jitrníček je na www.youtube.com/watch?v=MdFdGppAw54&feature=youtu.be

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    parisse:Ano, dá se nahradit. Třeba bůčkem, který je málo
    prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.

    Odpovědět

  • pavelk pavelk(autor receptu)

    parisse:Maso v okolí vpichu je díra v okolí místa, kde se čuník vykrvuje a je od krve.

    Odpovědět

  • parisse parisse

    parisse: a dá se hlava něčím nahradit?

    Odpovědět

  • parisse parisse

    co je prosím maso okolí vpichu

    Odpovědět

  • parisse parisse(neregistrovaný)

    co je prosím maso okolí vpichu?

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    ano, tohle jsou správné jitrnice!!! V pátek na ně jdu... Pomalu sháním maso, a těším se jak malý kluk!:-))

    Odpovědět

  • max max(neregistrovaný)

    nadhera:yes:

    Odpovědět

  • Marta U Marta U(neregistrovaný)

    Tééééda,to se Vám všem,ale povedlo.Mám úplně zaslintanou klávesnici.Dnes dělám karboše na oběd a tady taková dobrota.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jitrnice recept jitrnice výroba jitrnic recept na jitrnice jitrnice, jelito recept pečené jelito recept jitrnice pečení jelit jak se dělají jitrnice příprava jitrnice jitrnice a jelita recept pečená jitrnice jitrnice výroba peceni jelita pečená jelita vyroba jelit pečení jitrnic pečené jitrnice a jelita příprava jitrnic jitrnice a jelita