Co přidat do čokolády, aby byla lesklá. Různé možnosti pro odlišné moučníky
Čokoládová poleva na dortu nebo na pralinkách bývá matná a po delší době zbělá, způsobují to krystalky kakaového másla. Hlavním problémem bývá špatně temperovaná čokoláda nebo vyšší skladovací teplota.
Zašedlá čokoláda vypadá, jako kdyby byla několik let prošlá. Pokud ji darujeme, bývá mnohdy rozbalení takové čokolády velmi nepříjemným okamžikem. Už při výrobě jedlého dárku musíme dbát na pár maličkostí, který výsledek ovlivní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do čokolády, aby byla lesklá
Záleží na tom, jde-li o čokoládu nebo o čokoládovou polevu:
- Tabulková čokoláda, pralinky nebo truffles se připravují výhradně z temperované čokolády. Výsledkem jsou lesklé, křupavé skořápky.
- Krájecí poleva na dorty a zákusky získá lesk přidáním tuku do rozehřáté čokolády - kakaového másla, ztuženého tuku nebo kokosového oleje.
- Donuty nebo vánoční cukroví poléváme čokoládou, kterou rozmícháme s máslem nebo stoprocentním tukem. Po ztuhnutí zůstane poleva pevná a lesklá.
- Na slavnostní dorty připravíme polevu z cukrového rozvaru, do kterého přimícháme máslo a kakao. Poleva je lesklá a křupavá.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Aby byla čokoláda dokonalá, musíme používat kvalitní čokoládu s vyšším obsahem kakaa nebo dobře prosáté kakao, moučkový cukr a tuk s minimálním obsahem vody. Čokoládu musíme uchovávat v chladu a temnu, aby vlivem vzduchu nedošlo k oxidaci a uvolnění krystalků kakaového másla.
Polevu jako od cukrářky si můžete připravit podle našeho videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Jak poznat kvalitní čokoládu? Sledujte složení, množství kakaa i původ kakaových bobů
Komentáře