Kedlubnové zelí

Jaruna18 Kuchařka: Jaruna18

Přílohy 19 názorů

Suroviny

3 velké kedlubny
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžíce sádla
sůl
kmín
cukr
ocet
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou asi do poloviny hrnce. Vaříme tak, aby byla kedlubna měkká.

  2. Zatím si uděláme ze sádla, cibule na kostičky a hl.mouky světlou jíšku.

  3. Kedlubny slijeme, ale vodu si dáme ještě stranou. Kedlubnové zelí pak zahustíme jíškou, přidáme cukr a ocet. Podle potřeby zředíme odloženou vodou. Hotové zelí je k nerozeznání od normálního zelí.

Poznámka

Když jsou kedlubny Giganti,tak si je strouhám do zásoby a dám je zmrazit.Když potřebuji zelí,vytáhnu ho z mrazáku a je rychle hotové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubnové zelí

  • Lenora32 Lenora32

    Super, přidávám jablíčko

    Odpovědět

  • Lenora32 Lenora32

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Doufáme že se to podaří uvařit:-?:-?

    Odpovědět

  • voduska voduska

    ingredience připraveny jdu nato...bude to stopro bašta děkuji autorce receptu za inspiraci bodík je namístě:-)

    Odpovědět

  • Tina Tina(neregistrovaná)

    Kedlubky se na zahrádce urodily tak jsem dneska vyzkoušela a je to mnamka všem kteří váhají doporučuji ještě osmažte do toho trošku špeku krásně provoní:-)):-p;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Martin:Já mám s dřevnatými kedlubny do zelí špatné zkušenosti, pokud se mi tam připletly nějaké zdřevnatělé kousky, bylo to v uvařeném zelí cítit. Zůstanou tvrdé:no:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Martine,asi by to nevadilo,ale muselo by se déle vařit.Ale nezkoušela jsem to.Možná,kdyby byly jen částečně dřevnaté ale nevím.:-K

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Už jsem zelí dělala minulý týden a dneska vařím zase:-)). Je vynikající. Díky za recept, ani jsem nevěděla, že jde zelí i z kedlubny. Vždy jsem dělala z hlávky nebo z cukety.

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    Prosím dá se udělat dobré zelí i z dřevnatělých kedluben?Děkuji za info.

    Odpovědět

  • Liberečák Liberečák(neregistrovaný)

    Právě začínám :) už se těším na tu mňamku...:-))

    Odpovědět

  • Comtesca Comtesca

    Dneska jsem ho dělala k obědu. Všichni jsme si pošmákli - byla to dobrota. Dávám za 1:yes:;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    varila jsem vcera dietni verzi :) bez cibulky a tuku (byli k tomu totiz stouchane brambory s cibulkou), jen podlit troskou vody

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    mňam:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kedlubnove zeli kedlubnové zelí recept recept kedlubnové zelí recepty z kedlubny kedlubnové zelí zelí z kedlubny recept na kedlubnove zeli zelí z gigantu jak udělat kedlubnové zelí kedlubové zelí zelí z kedluben recepty na kedlubnové zelí recepty kedlubnové zelí kedlubnový zelí kedlubnové zelí recepty kedlubkové zelí recepty gigant kedlubna zelí z kedlubnů zelí s kedlubny kedlubna gigant recepty recepty z kedlubny gigant

Zapomněl/a jsem heslo