

Kedlubnové zelí
Suroviny
- 3 velké kedlubny
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vrchovatá lžíce sádla
- sůl
- kmín
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme, okmínujeme a zalijeme vodou asi do poloviny hrnce. Vaříme tak, aby byla kedlubna měkká.
Zatím si uděláme ze sádla, cibule na kostičky a hl.mouky světlou jíšku.
Kedlubny slijeme, ale vodu si dáme ještě stranou. Kedlubnové zelí pak zahustíme jíškou, přidáme cukr a ocet. Podle potřeby zředíme odloženou vodou. Hotové zelí je k nerozeznání od normálního zelí.
Poznámka
Když jsou kedlubny Giganti,tak si je strouhám do zásoby a dám je zmrazit.Když potřebuji zelí,vytáhnu ho z mrazáku a je rychle hotové.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Kedlubnové zelí
-
Super, přidávám jablíčko
-
-
Doufáme že se to podaří uvařit
-
ingredience připraveny jdu nato...bude to stopro bašta děkuji autorce receptu za inspiraci bodík je namístě
-
Kedlubky se na zahrádce urodily tak jsem dneska vyzkoušela a je to mnamka všem kteří váhají doporučuji ještě osmažte do toho trošku špeku krásně provoní
-
Martin:Já mám s dřevnatými kedlubny do zelí špatné zkušenosti, pokud se mi tam připletly nějaké zdřevnatělé kousky, bylo to v uvařeném zelí cítit. Zůstanou tvrdé
-
Martine,asi by to nevadilo,ale muselo by se déle vařit.Ale nezkoušela jsem to.Možná,kdyby byly jen částečně dřevnaté ale nevím.
-
Už jsem zelí dělala minulý týden a dneska vařím zase
. Je vynikající. Díky za recept, ani jsem nevěděla, že jde zelí i z kedlubny. Vždy jsem dělala z hlávky nebo z cukety.
-
Prosím dá se udělat dobré zelí i z dřevnatělých kedluben?Děkuji za info.
-
Právě začínám :) už se těším na tu mňamku...
-
Dneska jsem ho dělala k obědu. Všichni jsme si pošmákli - byla to dobrota. Dávám za 1
-
varila jsem vcera dietni verzi :) bez cibulky a tuku (byli k tomu totiz stouchane brambory s cibulkou), jen podlit troskou vody
-
-
mňam
-