Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové zelí

Nechce se vám dělat s klasickým zelím a díváte se po inspiraci? Vyzkoušejte tradiční recept české kuchyně - kedlubnové zelí. Nebojte se ho připravit ke kachně či huse, perfektně se k vypečenému masu hodí.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

12. 7. 2009 12:06

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 996 kJ / 477 kcal
Bílkoviny15,67 g
Tuky17,46 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy53,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když jsou kedlubny Giganty, tak si je strouhám do zásoby a dám je zmrazit. Když potřebuji zelí, vytáhnu ho z mrazáku a je rychle hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

15. 4. 2024 15:28

Na dochucení používám místo octa lák z okurek. Dodává jídlu zvláštní, příjemnou chuť.

MilosCz MilosCz

30. 9. 2023 14:14

Super recept

JosefZeravicky

20. 6. 2023 12:44

DOBRÝ DEN, kedlubnové zelí dělávám často a podle toho jak se nám urodí a rodina už jich mají dost. Jen na to zelí používám ty giganty, které jsou měké, neb z těch starších, či lehce zdřevnatých to zelíčko je tvrdší i při delším vaření. Dělávám také z těch gigantů kedlubnové nudle. Zase z mladých gigantů, nastrouhám na hrubém struhadle povařím krátce a nechám okapat a uložím do mrazáku do mikrosáčků, a podle potřeby, když dělám jarní , nebo jinou, třeba bramborovou polévku, tak je to krásné zpestření chutě a přísunu dalších vitamínů. ,,toš teda tak,,

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 6. 2023 07:35

:-)<3:yes::yes: také kedlubnové zelí vařím, máme ho rádi :-K

Zliska

20. 6. 2023 07:34

Když je možnost dělám vždy kedlubnové zelí, lepší je z gigantů

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 6. 2021 08:07

Kedlubnové zelí dělávám stejně až na to, že přidávám pár mladých středových listů a nedávám kmín. Dovolila jsem si přidat foto. :-K

Lenora32 Lenora32

19. 3. 2016 22:07

Super, přidávám jablíčko

Lenora32 Lenora32

19. 3. 2016 22:05

:yes::yes::yes::-8

Hana

24. 10. 2015 11:01

Doufáme že se to podaří uvařit:-?:-?

voduska voduska

10. 10. 2015 11:39

ingredience připraveny jdu nato...bude to stopro bašta děkuji autorce receptu za inspiraci bodík je namístě:-)

Tina

23. 6. 2015 16:17

Kedlubky se na zahrádce urodily tak jsem dneska vyzkoušela a je to mnamka všem kteří váhají doporučuji ještě osmažte do toho trošku špeku krásně provoní:-)):-p;-)

1974andrea 1974andrea

12. 6. 2014 12:28

Martin:Já mám s dřevnatými kedlubny do zelí špatné zkušenosti, pokud se mi tam připletly nějaké zdřevnatělé kousky, bylo to v uvařeném zelí cítit. Zůstanou tvrdé:no:

Jaruna18 Jaruna18

12. 6. 2014 12:03

Martine,asi by to nevadilo,ale muselo by se déle vařit.Ale nezkoušela jsem to.Možná,kdyby byly jen částečně dřevnaté ale nevím.:-K

Martina

12. 6. 2014 10:38

Už jsem zelí dělala minulý týden a dneska vařím zase:-)). Je vynikající. Díky za recept, ani jsem nevěděla, že jde zelí i z kedlubny. Vždy jsem dělala z hlávky nebo z cukety.

Martin

18. 9. 2013 17:16

Prosím dá se udělat dobré zelí i z dřevnatělých kedluben?Děkuji za info.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kedlubnove zeli kedlubnové zelí recept recept kedlubnové zelí recepty z kedlubny kedlubnové zelí zelí z kedlubny recept na kedlubnove zeli jak udělat kedlubnové zelí kedlubové zelí zelí z gigantu zelí z kedluben recepty na kedlubnové zelí recepty kedlubnové zelí kedlubnový zelí kedlubkové zelí kedlubnové zelí recepty recepty gigant kedlubna zelí z kedlubnů zelí s kedlubny kedlubna gigant recepty recepty z kedlubny gigant

Suroviny: kedlubna, cibule, mouka hladká, sádlo, sůl, kmín celý, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gWv