Co dělat s přerostlou velkou cuketou? Jak si s ní nejlépe poradit? Vyzkoušejte oblíbené recepty na její zpracování
Starší cukety vypadají na pohled úžasně, když nám na zahradě, často nepovšimnuté pod velikými listy, vyrostou do své ohromné velikosti. Tehdy obvykle žasneme a zajásáme, hrdě je doneseme domů a představíme rodině.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít starší přerostlou cuketu
I když je zpracování starší cukety pracnější, i ta se nám bude hodit. Obsahuje více vody, proto je vhodné ji nechat před přípravou některých jídel "vypotit". Na grilování nebo smažení přesto dáváme přednost mladším plodům. Přerostlé cukety využijeme především do jídel, ve kterých nám její vlastnosti nevadí:
- Hodí se na na přípravu cuketové pomazánkové směsi na topinky, kterou si můžeme snadno zavařit na zimu.
- Lze ji využít na cuketovou polévku.
- Zpracujeme ji na cuketové zelí.
Výhodou starších cuket je delší trvanlivost. Pokud je sklidíme dobře vyzrálé, vydrží při dobrém uskladnění i několik měsíců.
Náš další článek pojednává o tom, na co vše se cukety hodí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 3 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak zpracovat cukety. Jsou vhodné k masu i nasladko
Komentáře
19. 7. 2022 17:01
17. 7. 2022 12:35
17. 7. 2022 12:34