

Pikantní plecko s bramborovým knedlíkem a cuketovým zelím
Suroviny 3-4 porce
- 500 g vepřového plecka nakrájeného na větší kostky
- 2 nadrobno nakrájené cibule
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1/4 kávové lžičky mletého pepře
- 1/4 kávové lžičky pálivé papriky
- 1/2 kávové lžičky sladké papriky
- 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru
- 1 kávová lžička celého kmínu
- 2 polévkové lžíce oleje
- 200 ml masoxu (rozvařené ve vodě)
- na bramborové knedlíky:
- -----------------------------
- uvařené brambory
- solamyl
- hrubá mouka
- sůl
- vejce
- sádlo
- cibule
- nať lahůdkové cibule
- smažený hrášek
- na cuketové zelí
- --------------------
- cuketa
- jablko
- cibule
- slanina
- olej
- kmín
- sůl
- cukr
- ocet
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami (až na vývar) a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso hezky natáhlo chutě.
Mezitím si připravíme knedlíky a zelí.
Maso podlijeme vařícím vývarem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50-60minut na 180 stupních do změknutí. Během pečení seškrábáváme připečeninu ze stran kastrolu nazpět do výpeku, kterým maso průběžně přeléváme.
Poznámka od kuchařky
Knedlík je připraven podle receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/29804-bramborove-k...
Cuketové zelí je připraveno podlehttp://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...
Pokud se nám nebude chtít dělat se zelím a knedlíkem, můžeme podávat s obyčejným šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní plecko s bramborovým knedlíkem a cuketovým zelím
-
Jamca: Děkuji
a doufám,že jídlo chutnalo
-
Tak zítra bude k obedu:)
-
Podařilo se a bylo to moc dobré. Protože zelí moc nemusíme, dělal jsem se špenátem.
-
Hmmm, mňáám!!
-
yanull:
Za milý komentík i bodík děkuji
-
Aničko
, jak mi toto mohlo uniknout
Cuketové zelí je naše oblíbené a celé papkání máš velmi vydařené
bodík už je na cestě
+22
-
Všem děkuji
Pajasko,díky,že jsi se ozvala s tou cuketouJá mám ještě 2,tak je také zavařím.Díky
-
Pěkný receptík jedna cuketa tu ještě je tak vyzkouším
a masíčko nemá chybu
+19
-
Toto dělávám také ráda.Moc pěkné.Cuketové zelí mám v zásobě zavařené ve skle.Je to rychlovka.Jen prakticky upéct maso,knedlík je v mrazáku.
-
Vypadá to lákavě
-
Za hezké komentáře,zájem a hodnocení děkuji
Eli,neboj se té cuketyManžel na podobné druhy zeleniny moc není,ale toto"zelí"mu chutná.Podobně dělávám i zelí z cibule a když mi někdy zbude(to,či ono)používám jako náplň do slaného závinu.To je také moc fajn bašta
-
Já to zelí z cukety budu muset někdy prubnout...Tolik jsem o něm slyšela, ale ještě nevařila ani neochutnala...
Aničko, máš to moc hezké. -
Plecko vypadá parádně, dávám bodík
jestli pak víte, že podle Topreceptu vaří i v Americe?( viz Facebok)
-
mňamka
-
Moc se mi líbí.