Jak připravit nejlepší jahodové koláče. Letní recepty na buchty s pudinkem, tvarohem nebo jogurtem
Jahodové buchty, koláče a bublaniny patří mezi nejoblíbenější letní dobroty. V našem přehledu jsou nejžádanější recepty z našeho receptáře - pokud máme připravené jahody a chceme se pustit do pečení, můžeme si hned některý vybrat.
Jahody, oblíbené sezonní ovoce, jsou nejlepší čerstvé, ale pečené nebo jinak připravené dobroty si rozhodně nenecháme ujít. Mezi nejchutnější jahodové recepty patří bublaniny a buchty na plech. Náš přehled přináší ty nejnavštěvovanější recepty z našeho webu. Všechny jsou mnohokrát ověřené a pozitivně hodnocené.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jahodové koláče s pudinkem
Jahody jsou krásné a chutné v krémech, které připravujeme z pudinku, šlehačky, tvarohu, zakysané smetany, mascarpone, želatiny a dalších surovin. Podle některých receptů pudinkovou vrstvu pečeme společně s těstem, podle jiných receptů zdobíme korpus až po upečení čerstvými jahodami a krémem.
Jahodové koláče s tvarohem
Můžeme upéct korpus a po vychladnutí ho potřít tvarohovým krémem, narovnat na něj jahody a na povrch nastrouhat čokoládu. Další možností je upéct koláč již s tvarohovou vrstvou a jahodami, v tom případě povrch před pečením ještě bohatě posypeme máslovou drobenkou.
Rychlé buchty s jahodami
Mezi nejoblíbenějšími jahodovými recepty je lehká bublaninka, kterou nakypříme nejen kypřícím práškem, ale i přidaným sněhem z bílků. "Jahodové nic" má jako základ korpus ze špaldové mouky. Jogurt se nám bude hodit do rychlého koláče, můžeme použít i jogurt doma připravený.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Nadýchaná bublanina s drobenkou podle cukráře Josefa Maršálka. Aby bylo těsto vláčné, prospěje mu podmáslí
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Jak zpracovat a skladovat jahody, aby byly chutné i po sezóně
Komentáře